Взяли участь в обласному фестивалі вчительської та учнівської творчості «Проліски надії – 2018»

 
23 квітня учні та вчителі Вінниччини звітували про свою творчу діяльність. Обласний фестиваль вчительської та учнівської творчості «Проліски надії – 2018» відбувся в міському палаці мистецтв «Зоря».
Вітала учасників фестивалю заступник директора Департаменту освіти і науки Вінницької облдержадміністрації Олена Чорна: «В цьому залі зібралися талановиті люди, які вміють не лише навчати і навчатися, а й вміють ділитися своїм талантом та досягненнями в галузі мистецтва, вміють додавати життю творчого смаку. Хочу передати вітання від Департаменту освіти і науки, від заступника голови обласної державної адміністрації Ігоря Івасюка. Радує також те, що в даного фестивалю є дочірня філія: конкурс читців та виконавців, що свідчить про творчий розвиток. Бажаю глядачам гарно провести час, а колективам, які будуть виступати, - вдалого виступу». До побажань також приєднався голова Вінницької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки Сергій Пугачов.
Заключний етап фестивалю у районах, об’єднаних територіальних громадах та містах області проводився упродовж березня. У фестивалі взяли участь колективи та окремі виконавці з 201 закладу загальної середньої освіти, 3 профільних шкіл-інтернатів, 24 закладів позашкільної освіти. Учасниками фестивалю стали 4265 учнів та 962 педагоги, 305 керівників творчих колективів, 32 хорові колективи, 189 вокальних ансамблів, 14 духових оркестрів, 35 інструментальних ансамблів та окремих виконавців, 90 танцювальних колективів, 8 фольклорних колективів, 29 солістів та 7 читців з числа педагогів. Активну участь у фестивалі взяли мистецькі колективи закладів дошкільної освіти Бершадського та Тульчинського районів. Серед учасників фестивалю: 31 колектив має почесні звання «Зразковий художній колектив»,  12 – «Народний художній колектив».
Наш район  на обласному фестивалі вчительської та учнівської творчості «Проліски надії – 2018» представляв колектив  фольклорно-етнографічного  ансамблю  «Вербиченька».
 
 
Всі новини