22 січня – День Соборності України

Шановні томашпільчани!
 
Прийміть щирі вітання зі святом Дня Соборності України.
98 років тому на Софійській площі у місті Києві було проголошено Акт злуки Українських земель. Історичний документ став логічним завершення складного та тривалого шляху українців до єднання етносу, а відтак українці заявили про себе, як про єдину та вільну націю. 
Становленню цілісної України передувала важка та виснажлива національно-визвольна боротьба. Попри століття неволі й роздільності між ворогуючими імперіями, українці проявили колосальну життєву силу й довели світові, що ніхто й ніщо не може упокорити єдиний народ, який прагне свободи й доброго життя у власній державі.
На превеликий жаль, боротьба українців за цілісність та незалежність триває й досі. Сьогодні, як ніколи раніше, виклики, що постали перед державою та кожним її громадянином, вимагають консолідації зусиль і єднання українського народу. 
Акт Злуки – велике послання для нас, нинішніх українців, і для наших нащадків. Тільки коли ми єдині в своїх помислах, цілях і зусиллях, ми можемо мати успіх. Тільки коли нас об'єднує спільний національний дух, Україна має майбутнє.
Щиро вітаю усіх з цим надзвичайно важливим для нашої країни святом! Зичу всім доброго здоров'я, щастя, миру і злагоди в ім'я процвітання України. Хай панують у нашому суспільстві мир і взаєморозуміння. Хай всі добрі справи і благородні помисли кожного будуть спрямовані на благо Батьківщини.
 
Олександр ЗАКОРЧЕННИЙ,
голова районної 
державної адміністрації     
 
Всі новини