Перший заступник голови районної державної адміністрації прийняв участь у виїзному засіданні Координаційної ради

  Вчора, перший заступник голови районної державної адміністрації  Віктор Ставнійчук та голова районної ради Дмитро Коритчук прийняли участь у виїзному засіданні Координаційної ради, яке проходило в Ямпільському районі. Директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлана Василюк поінформувала присутніх про виконання в області Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону їх пропагандистської символіки».
  За словами Світлани Василюк, наразі в області демонтовано 189 пам’ятників та пам’ятних знаків, які підпали під дію даного закону. «Загалом в області під дію закону підпадало 193 об’єкти. З них 189 вже демонтовані, а 4 – ні. Не демонтованими залишились по одному пам’ятнику в Піщанському та Барському районах, і два в Жмеринському районі» - відзначила Світлана Василюк.
  Також, посадовець відзначила, що у 18 районах області вже повністю здійснено перейменування об’єктів топоніміки, які підпадали під дію Закону України. У 9 районах залишається не перейменованими 79 вулиць.   Робота з перейменування триває. 
  Підсумовуючи виступ Світлана Василюк наголосила: «Декомунізація – це не предмет для дискусій, а закони, які потрібно виконувати».
 
 
Всі новини