Кабмін заборонив санітарну вирубку лісів

  Мораторій діятиме до перегляду нормативних актів, які її регулюють .
  Кабінет міністрів в середу прийняв рішення заборонити санітарну вирубку лісів , повідомив міністр екології Остап Семерак .
  Заборона буде діяти до перегляду нормативно - правових актів, які її регулюють, написав він у фейсбуці .
  "Уряд підтримав пропозицію Мінприроди про тимчасове припинення санітарно-оздоровчих заходів (рубок) в лісах до перегляду Мінприроди, Мінагрополітики, Держлісагентства нормативно-правових актів, що регулюють порядок і правила їх здійснення. Це - реакція уряду на мій звіт про інспекцію національних парків Карпатського регіону. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман визначив пріоритетом створення системи, що унеможливить варварське вирубування лісів ", - зазначив Семерак.
  Сьогоднішнє рішення Кабміну покликане запобігти комерційну вирубку лісу під виглядом санітарної.
  Також уряд прийняв рішення про звільнення керівника Державного агентства лісових ресурсів Олександра Ковальчука в зв'язку з масовою вирубкою лісів .
  Нагадаємо , в рамках боротьби з незаконною вирубкою в кінці березня 2016 року Кабмін заборонив вирубувати дерева санітарну вирубку дерев у природних заповідниках і пам'ятках природи . У липні 2015 року набув чинності закон , яким вводиться 10 - річний мораторій на експорт лісо- та пиломатеріалів в необробленому вигляді .
 
Всі новини