Шановні томашпільчани!

Причиною надзвичайних ситуацій найчастіше буває безпечність.
 
  На травневі свята тепла й сонячна погода сприятимуть тому, що багато людей прагнутимуть ці дні провести на природі. У зв'язку з цим, слід дотримуватися заходів безпеки. Перш за все пам'ятайте, що в лісопаркових зонах категорично заборонено розводити вогнища, кидати непогашені недопалки або сірники. Порушення цих вимог передбачає адміністративну відповідальність, а ще гірше — може призвести до пожежі та непередбачуваних наслідків. Тож не наражайте на небезпеку себе, людей навколо та природу. Це допоможе вам уникнути зайвих неприємностей та збереже гарний настрій.
  Якщо ви вирішили розвести багаття на дачній або присадибній ділянці, то робіть це не ближче, чим 15 м від будівель. Саме вогнище обов'язково обкопайте навколо, постійно контролюйте процес горіння та майте поруч запас води для гасіння. Будьте обережні, при поривах вітру на сухій траві вогонь може вмить розгорітися до великих розмірів та створити загрозу людям, житловим чи господарським спорудам.
  Ніколи не залишайте непогашеного багаття. Жарини, що тліють, не забудьте ретельно загасити піском чи водою.
  Під час відпочинку біля водойми, не намагайтесь купатися після вживання алкоголю - це небезпечно.
  Обережно поводьтеся з вогнем у домівках та церквах. Не залишайте запалені свічки без нагляду, ставте їх у підсвічники або на негорючу основу та подалі від меблів, штор й інших горючих предметів.
  За справами, не забувайте контролювати дітей, які з приходом весни стали проводити багато часу на вулиці. Без належного нагляду дорослих вони можуть вигадати небезпечні ігри з вогнем, біля водойм тощо.
  Відзначаючи свята, не зловживайте алкоголем, бо це значно уповільнює відчуття небезпеки і тому часто призводить до надзвичайних подій із затяжкими наслідками. Крім того, пам'ятайте, що куріння у ліжку - одна з основних причин трагедій. 
  Шановні томашпільчани, щоб гарний настрій супроводжував вас на свята, не забувайте про заходи безпеки та будьте уважними й обережними.
 
Всі новини