Герої, що віддали життя за нас

  Минуло вже багато часу, але й досі все людство із важкістю в серці згадує про Другу світову війну, що принесла з собою безліч трагедій, зруйнувала людські долі, була жорстокою і безпощадною, та закінчилась перемогою, яка далась цінною життя тих героїв, що її здобули. Важко підібрати потрібні слова щоб передати те, що пережили наші батьки і діди, матері і бабусі, віддавши все до останнього, залишивши лише мужність і віру в серцях. Віру в те, що прийде час коли над Україною запанує мир. В кожному її куточку буде спокійно. Був такий час, та минув і сьогодні знову на нашу Батьківщину зазіхає ворог. Україна будучи незалежною державою має захищати свої кордони. Герої, що виявили мужність під час визволення України від фашистських загарбників зробили все для мирного майбутнього. А сьогодні при зазіханні на Батьківщину її боронять бійці теперішнього часу, учасники АТО. Сміливість, патріотизм, незламність духу Українських бійців знову стають на захист своєї землі. Ми маємо завжди пам’ятати та шанувати героїв, що цінною свого життя роблять наше з вами життя мирним.
  З метою вшанування великого внеску тих хто стояв і в даний час стоїть на позиціях захисту своєї Батьківщини. До дня визволення України від фашистських загарбників, що відзначається 28-го жовтня, фахівцем із соціальної роботи РЦСССДМ було проведено виховний захід для дітей та молоді в Гнатківській бібліотеці. Сьогодні хочеться пригадати імена наших односельчан; це Яровий Сергій Карпович, Павлюк Дмитро Олександрович, та Волошин Михайло Васильович, які своєю мужністю і безкорисною любов’ю до Батьківщини, усіма силами, наближали день звільнення України від фашистської окупації.
  Згадано, результат ряду наступальних операцій, найбільш значимі з яких: Донбаська – з 13-го серпня по 22-е вересня 1943-го року, Корсунь-Шевченківська операція – з 24-го січня по 17-е лютого 1944 – го року, Львівсько-Сандомирська – з 13-го липня по 29-е серпня 1944 – го року і заключна Східно – Карпатська операція, яка була розпочата військами і з’єднаннями радянської армії з 8-го вересня 1944 року і призвела до остаточного звільнення та вигнання останніх гітлерівських загарбників з території України 28-го жовтня 1944-го року.
  День визволення України від фашистських загарбників був вписаний до національного календаря сучасної України. Це відобразилося, в Указі Президента незалежної України № 836 від 20-го жовтня 2009-го року.
  Будемо пам’ятати і не забувати! У цей День ми приєднуємося до вшанування всіх, хто забезпечив це звільнення! Добра пам’ять про Вас завжди буде жити в наших серцях.
З Днем визволення України!
 
 
Фахівець із соціальної роботи                                     Н.В. Іванова
 
 
Всі новини