Податкова інформує:

ЗВІТНІСТЬ З ПІДАКЦИЗНИХ ТОВАРІВ - ДО 10 ТРАВНЯ
  Крижопільська ОДПІ, з метою вберегти СГ від фінансових санкцій за неподання/невчасне подання звітності, звертається до суб’єктів господарювання, які отримали ліцензії на реалізацію підакцизних товарів (алкогольних напоїв та тютюнових виробів).   Статтею 16 ЗУ від 19.12.1995 р. №481 «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» встановлено, що СГ, які отримали передбачені цим законом ліцензії, подають до органу виконавчої влади, уповноваженого КМУ видавати такі ліцензії, щомісяця до 10 числа наступного місяця звіт про обсяги виробництва та/або обігу (в т.ч. експорту/імпорту) спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів за формою, встановленою цим органом. Так, відповідно до ч.3 ст.16 Закону №481 та пп.5 п.4 Положення (затверджене ПКМУ від 20.08.2014р. №375) наказом МФУ від 11.02.2016р. №49 затверджено форми звітів щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та порядків їх заповнення. Зазначений наказ набрав чинності через 30 днів з дня його офіційного опублікування, тобто 21.04.2016р. Водночас наказом №49 визначено такими, що втратили чинність накази №449, 302, 549, 228 та 518.               Таким чином, суб’єкти господарювання, які отримали ліцензії на відповідний вид діяльності, згідно з Законом №481, подають звіти за формами №1-РС, №2-РС, №3-РС, №1-ОА, №1-ОТ, №1-РА, №1-РТ, починаючи з 1 травня до 10 травня за звітний період – квітень 2016 р.
  Порядком заповнення форми звіту №1-РА «Звіт про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв у роздрібній мережі» встановлено, що звіт про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв у роздрібній мережі подають СГ, які одержали ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, незалежно від форми власності до органів ДФС за основним місцем обліку в електронній формі. Інформація подається за кодами та видами алкогольних напоїв, згідно з додатком до наказу №49. Звіт №1-РА складається окремо за кожний місяць та до 10 числа місяця, що настає за звітним, подається до органів ДФС за основним місцем обліку СГ.
 Порядком заповнення форми звіту №1-РТ «Звіт про обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів у роздрібній мережі» подають СГ, які одержали ліцензії на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами, незалежно від форми власності до органів ДФС за основним місцем обліку в електронній формі. Інформація подається за кодами та видами тютюнових виробів, згідно з додатком до наказу №49. Звіт №1-РТ складається окремо за кожний місяць та до 10 числа місяця, що настає за звітним, подається до органів ДФС за основним місцем реєстрації СГ.
  До суб’єктів господарювання у разі неподання чи несвоєчасного подання звіту або подання звіту з недостовірними відомостями про обсяги виробництва та/або обігу (в т.ч. експорту/імпорту) спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів у розмірі 17 тис. грн. (ст..17 Закону №481).
  До відома: На офіційному веб-сайті ДФС (розділ «Електронна звітність» - «Платникам податків про електронну звітність» - «Інформаційно-аналітичне забезпечення» - «Реєстр електронних форм податкових документів») викладатимуться доопрацьовані безкоштовні програмні забезпечення для можливості формування, підписання та подання нових форм починаючи з 01.05.2016 р.
   Шановні суб’єкти господарювання не зволікайте з поданням звітності. При необхідності за консультацією звертайтеся до податкової інспекції. 
 
В.о.начальника 
Крижопільської ОДПІ                                                 Л.С.Сузанська
 
 
 
Всі новини