Томашпільське відділення Крижопільської ОДПІ інформує:

Томашпільські податківці визначили переможців І етапу конкурсу «Майбутнє країни – у мріях дитини»
Цього року в конкурсі дитячої творчості «Майбутнє країни - у мріях дитини», який проведено Томашпільським відділенням Крижопільської ОДПІ на районному рівні прийняло участь 6 шкіл району. Різноплановість робіт, їх багатогранність, цікавий злет думок і майстерність юних конкурсантів  приємно здивували членів журі на якому було представлено 11 робіт учнів.   Захід започатковано з метою виховання культури сумлінного платника податків, зборів, платежів у школярів, ознайомлення їх з професією фахівця податкової та митної справи, формування економічної грамотності та культури у школярів – майбутніх платників податків, вивчення та розуміння підростаючим поколінням ролі, значення і місця податків у житті держави і суспільства. Юні учасники проявили свої творчі здібності та у повній мірі втілили свої таланти в оригінальних і цікавих роботах. Тому нелегке завдання постало перед журі, – вибір найкращих робіт, адже кожен маленький витвір – це ще не реалізовані мрії дітей, майбутніх платників, кожне з яких треба поважати.    Рішенням журі перше місце за напрямком «Художні твори» не присуджено нікому, через окремі питання не дотримання умов конкурсу. Лауреатами за цим напрямом  стали: 2 місце – Рога Ліна (Раківська ЗОШ І-ІІ ступенів); 3 місце – Мирончик Юрій (Яланецька ЗОШ І-ІІІ ступенів). За напрямом «Літературні твори»  перше місце  присуджено учениці Раківської ЗОШ І-ІІ ступенів Слободянюк Аліні,  2 і 3 місця зайняли роботи учениці Марківської ЗОШ І-ІІ ступенів Павлівської Тетяни. Роботи переможців, які зайняли 1 місця на районному рівні передані для участі у другому етапі конкурсу до ГУ ДФС у Вінницькій області. Члени журі бажають всім учасникам конкурсу творчих успіхів, яскравих ідей, та успішного втілення їх у життя, а також нових робіт у наступному конкурсі. 
 
Засідання «круглого столу» з питань застосування РРО відбулось у Томашпільському відділенні Крижопільської ОДПІ 
    На Томашпільщині відбулося засідання «круглого столу» з платниками податків, які перебувають на спрощеній системі оподаткування.   Заступник начальника Крижопільської ОДПІ- начальник  Томашпільського відділення Олександр Білецький проінформував усіх присутніх, що з 1 січня 2015 року, відповідно до Закону України від 28.12.2014р. №71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи», розширилось коло осіб, зобов’язаних застосовувати в своїй діяльності касові апарати при роботі з готівкою. Він акцентував увагу на тому, що відповідно до запроваджених змін до Податкового кодексу, платники, які перебувають на спрощеній системі оподаткування обліку та звітності третьої групи, використовуючи готівкові розрахунки,  зобов‘язані з 1 липня 2015 року проводити їх через реєстратори розрахункових операцій. З 1 січня 2016 року на такий спосіб розрахунку перейдуть «єдинники» другої групи. Присутні також дізнались, що платники єдиного податку другої і третьої груп, які з 1 січня до 30 червня 2015 року включно почали застосовувати у власній господарській діяльності зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи РРО, з дати початку їх застосування до 1 січня 2017 року звільняються від проведення перевірок з питань дотримання порядку застосування РРО. Завершилась зустріч відповідями на запитання щодо практичного застосування нововведень у податковому законодавстві. Всі присутні отримали друковану продукцію з даної тематики. 
 
 
Додаткові блага оподатковуються військовим збором
Дохід, отриманий платником як додаткове благо, включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку і тому  оподатковується військовим збором за ставкою 1,5 відсотка. При цьому  до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включаються доходи у вигляді вартості дарунків (а також призів переможцям та призерам спортивних змагань), якщо їх вартість не перевищує 50 %  мінімальної заробітної плати  (609 грн. в 2015 році). Така сума не є об'єктом оподаткування військовим збором. Водночас у разі якщо сума дарунку перевищує граничний розмір доходу, то сума такого доходу включається до загального місячного оподатковуваного доходу платника податку, і такий дохід підлягає оподаткуванню військовим збором на загальних підставах. Відповідно до Податкового кодексу додатковим благом вважаються кошти, матеріальні чи нематеріальні цінності, послуги, інші види доходу, що виплачуються (надаються) платнику податку податковим агентом, якщо такий дохід не є заробітною платою та не пов'язаний з виконанням обов'язків трудового найму або не є винагородою за цивільно-правовими договорами (угодами), укладеними з таким платником податку. 
 
Заступник начальника Крижопільської ОДПІ,
начальник Томашпільського відділення                              О.Г.Білецький
 
Всі новини