Провели профілактичний захід «16 днів проти насильства»

Однією з актуальних негативних проблем сучасного суспільства є прояви жорстокості і насильства в сім’ї. На жаль, в нашому суспільстві переважає думка, що проблеми жорстокого поводження із членами сім’ї є внутрішньою проблемою цієї сім’ї і не потребує втручання суспільства, а тим більше держави. Але саме право на захист від насильства над особою, особливо в сім’ї, є одним із найголовніших прав громадян та дітей зокрема. Насильство дуже часто присутнє в нашому житті і ми відіграємо в ньому певну роль. Залежно від ситуації ми є свідками, жертвами або ж кривдниками. Трагічність ситуації в тому, що свідки чи жертви насильницької діяльності переносять модель кривдницької поведінки у власне життя та продовжують чинити насильство. Власне створюють коло насильства: жертви стають кривдниками.
На виконання Закону України «Про попередження насильства в сім’ї»,  в рамках акції "16 днів проти насильства"  16.12.2016 р. представниками служби у справах дітей Томашпільської райдержадміністрації та Томашпільського районного центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді,  проведено просвітницько-профілактичну лекцію для учнів 9-10 класів Гнатківської ЗОШ І-ІІІ ст. Дітей ознайомили з поняттям насильство, видами насильства, нормативно-правовою базою.
 
 Усім слід пам’ятати, що жорстоке поводження з дітьми, нехтування їхніми інтересами не лише завдає непоправної шкоди їх фізичному здоров’ю, й тягне за собою важкі психічні та соціальні наслідки.
 
 
Головний спеціаліст-юрисконсульт
служби  у справах дітей 
райдержадміністрації                                                                                  Павлишин І.І.
 
 
 
 
 
Всі новини