Міжнародний День захисту прав інвалідів

  3 грудня, у всьому світі відзначають Міжнародний день інвалідів. Мета цього свята – нагадати громадськості про проблеми, з якими щоденно стикаються інваліди.
  Міжнародний день інвалідів заснований 1992 року Генеральною Асамблеєю ООН в кінці Десятиліття інвалідів (з 1983 по 1992 рр.) – періоду, коли проблемам інвалідів приділяли підвищену увагу, з метою поліпшити їхнє положення в суспільстві.
  Міжнародний день інвалідів відзначають щорічно, для того, щоб нагадати громадськості про те, що права інвалідів необхідно дотримувати й забезпечувати їм рівні можливості. Велика кількість людей з інвалідністю щодня стикається з проблемами, які перешкоджають їхній участі в суспільному житті. А крім того, вони часто піддаються дискримінації, не маючи можливості користуватися такими основними правами людини, як права на харчування, освіту, зайнятість, медичну допомогу.3
  Саме цього дня до філія Вінницького обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій» в с. Гнатків завітали голова РДА Олександр Закорченний, голова Томашпільської ради  Дмитро Коритчук та заступник голови ради Лариса Нароган. Керівники району прийшли не з порожніми руками. Вони привезли для вихованців Центру солодощі та канцелярські приладдя.
  Розпочалося свято, яке називалося «Дивіться на нас як на рівних», інсценізацією пісні «Ой на горі два дубки». А потім вихованці Центру  влаштували мистецький флешмоб разом із запрошеними гостями свята, створюючи ексклюзивні картини, які мали назву «Голуб миру», «Ми за мир» та «Ми всі різні, ми всі рівні».  Також вихованці центру подарували гостям пам’ятні подарунки. 
 
 
 
 
 
 
Автор фото РКП "Редакція газети і радіомовлення "Томашпільський вісник"
Всі новини