У селищі Вапнярка відбувся обласний семінар

  Вчора у Вапнярському селищному Будинку культури відбувся семінар на тему: «Децентралізація на локальному рівні: можливості та виклики». В семінарі взяли участь голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій, регіональний консультант з фінансових питань Ігор Вернигор, директор регіонального Офісу реформ у Вінницькій області Олег Левченко, голова районної державної адміністрації Олександр Закорченний, Вапнярський селищний голова Олександр Горенюк, сільські голови та жителі селища.
  У своєму вітальному слові Валерій Коровій подякував сільському голові Вапнярської селищної ради Олександру Горенюку, що виявив ініціативу щодо створення нової об’єднаної громади смт Вапнярка та с. Колоденки. 
  «Рішення провести такий захід у Вапнярці обумовлений позитивною активністю місцевої громади та бажанням рухатись вперед. Тут створена одна із перших об'єднаних громад в області. Це важливе рішення дозволить новій об'єднаній громаді отримати дуже суттєві фінансові надходження, які передбачені бюджетною децентралізацією, значно покращити інфраструктуру, отримати ресурс на оновлення соціальних об'єктів, остаточно вирішити проблему водопостачання і транспортного сполучення. Добровільне об’єднання територіальних громад – це черговий крок вперед на шляху до децентралізації. Формування спроможних громад дасть можливість створити умови для розвитку територій, покращення рівня життя людей у сільській місцевості. Функціонування повноцінного місцевого самоврядування є запорукою розвитку краю та держави в цілому. Це можливість кожної людини впливати на розвиток свого села та містечка і бути активним учасником життя громади», - наголосив очільник області.
  Метою семінару було забезпечити інформування ключових осіб громадян, основними практичними знаннями щодо формування спроможних територіальних громад, добровільного об’єднання  та функціонування новостворених об’єднаних територіальних громад.
  В ході засідання присутні обговорили основні завдання реформи та фінансові перспективи в сфері децентралізації, а також практичні аспекти функціонування об’єднаних територіальних громад.
 
 
 
Всі новини