Служба за контрактом

 Томашпільський районний військовий комісаріат здійснює відбір військово зобов'язаних та громадян призовного віку (придатних до військової служби у ВДВ Збройних Силах України) до навчального центру ВДВ ЗСУ (в/ч А 2900, м. Житомир) для укладання контрактів щодо проходження військової служби на посади курсантів та здійснення навчання за відповідними програмами навчально-бойової підготовки за військово-обліковими спеціальностями (стрілецькі спеціальності, спеціальності бойових машин і бронетранспортерів, розвідувальні спеціальності, спеціальності артилерії, водіїв та ін.). Термін дії контракту короткостроковий (на особливий період) або терміном на 3 роки. Військова служба за контрактом у високомобільних десантних військах входить у трудовий, страховий та військовий стаж, а також до стажу державної служби у розрахунку 1-го року служби за 1,5 року. Заробітна плата становитиме до 6000 тис. грн.  залежно від військового звання та військової спеціальності. Особи, які проходять військову службу за контрактом, повністю забезпечуються речовим утриманням та харчуванням, 24-денною відпусткою (один раз у рік).
  Крім того, при підписанні контракту виплачується одноразова грошова допомога особам рядового складу (вісім мінімальних заробітних плат), особам сержантського і старшинського складу (дев'ять мінімальних заробітних плат), особам офіцерського складу (десять мінімальних заробітних плат). Один раз на рік надається матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань у розмірі місячного окладу грошового утримання, у разі вибуття в щорічну чергову відпустку виплачується грошова допомога на оздоровлення в розмірі місячного грошового забезпечення.
  Для військовослужбовців встановлюється п'ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями, а тим, хто виконував службові обов'язки у вихідні, святкові та новорічні дні, відповідний час для відпочинку надається командиром, як правило, протягом наступного тижня. 
  Охочим проходити військову службу за контрактом у ВДВ ЗСУ необхідно звертатися до Томашпільського РВК за адресою: смт. Томашпіль, вул. Леніна, 21.  Контактний телефон 2-14-54.
Юрій ТАРАСОВ,
військовий комісар Томашпільського 
районного військового комісаріату, майор.
 
Всі новини