Податкова інформує:

Відображення операцій з  отримання коштів платником загальної системи оподаткування  у випадку переходу на спрощену систему оподаткування
  Операції з  отримання коштів платником загальної системи оподаткування,  у випадку переходу на спрощену систему оподаткування, відображаються згідно з правилами бухгалтерського обліку.
  Відповідно до п.292.1 ст.292 Податкового кодексу України доходом платника єдиного податку для юридичної особи є будь-який дохід, включаючи дохід представництв, філій, відділень такої юридичної особи, отриманий протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі  (готівкою таабо безготівковий; матеріальній або нематеріальній формі, визначені  п.293.3 ст.292 Податкового кодексу Ураїни).
  Згідно з пп.134.1.1. п.134.1ст. 134 ПКУ об'єктом оподаткування   податком на прибуток є прибуток  із джерелом походження із України та за її межами, який визначається шляхом коригування (збільшення або зменшення) фінансового результату до оподаткування (прибутку або збитку), визначеного у звітності на різниці,  які виникають відповідно до положень розділу ІІІ «Податок на прибуток підприємств»ПКУ.  
  Розділ  ІІІ «Податок на прибуток підприємств» ПКУ не предбачає коригування фінансового результату до оподаткування податком на прибуток на оподаткування, якщо ці кошти надійшли за відвантажені товари  чи надані послуги під час перебування на спрощеній системі.
Сектор організації роботи
Могилів-Подільської ОДПІ
ГУ ДФС у Вінницький області                                               
 
Про порушення термінів сплати авансових внесків СПД-платниками єдиного податку
  У разі встановлення контролюючим органом порушень фізичними особами- підприємцями-платниками єдиного податку першої та другої групи термінів сплати авансових внесків єдиного податку, такі особи притягуються до відповідальності згідно ст.122 ПКУ. При цьому складається податкове повідомлення-рішення за формою «Ш».
  Податкове повідомлення-рішення за формою «Ш» також складається у разі нарахування відповідно до ст.126 ПКУ штрафних санкцій за порушення фізичними особами-підприємцями, які перебувають на загальній системі оподаткування, фізичними особами, які проводять незалежну професійну діяльність, а також громадянами, термін сплати (перерахування) узгоджених сум грошових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб таабо військового збору, визначених у річній декларації про майновий стан і доходи, та фізичними особами–підприємцями - платниками єдиного податку третьої групи  термінів сплати(перерахування) узгоджених сум грошових зобов’язань по єдиному податку. Разом з тим Порядком передбачено, що до податкового повідомлення-рішення додається розрахунок податкового зобов’язання таабо штрафних фінансових санкцій, пені із зазначенням у ньому інформації, необхідної для їх визначення.
  Новий порядок також передбачає, що структурний підрозділ контролюючого органу, який склав податкове повідомлення-рішення, роздруковує його у двох примірниках (крім ППР за формою «Ф», які друкуються в одному примірнику).
  Слід звернути увагу, що до внесення змін до програмного забезпечення  в частині оформлення форм ППР до ІС «Податковий блок» здійснюється лише внесення даних щодо їх реєстрації.
 Сектор організації роботи
Могилів-Подільської ОДПІ
ГУ ДФС у Вінницький області  
 
Всі новини