Легкоатлетичний забіг вразив чисельністю

  Днями в Томашполі відбувся районний легкоатлетичний пробіг, присвячений Міжнародному Олімпійському дню, який зібрав більше тисячі учасників. Змагання проходили за 12 віковими групами серед хлопців і дівчат, юнаків і дівчат, чоловіків і жінок. У їх відкритті взяли участь голова рай-держадміністрації Олександр Закорченний, заступник голови районної ради Лариса Нароган та Томашпільський селищний голова Валерій Немировський. На змагання прибули команди дошкільних установ, загальноосвітніх навчальних закладів, територіальних громад, підприємств, установ, організацій району. 
  Переможницею з пробігу у віковій групі до 3 років стала Софія Вапнярук з Томашполя. Серед дошкільнят (вікова група - 3-5 років) золото здобули Максим Щербатий та Юлія Дячок, до складу призерів увійшли Андрій Єгоров, Максим Байдак, Анастасія Бачинська, Злата Грабчак з Томашполя. 
  Серед дошкільнят (вікова група - 5-6 років) лаври переможця дісталися Назару Січкару, на другій сходинці зупинився Антон Щитинський, а третя закріпилася за Назаром Ахтаровим. 
  Серед учнів 1-2 класів золото отримали Іван Очеретний з Антонівки та  Каріна Буйновська з Томашполя, срібло та бронзу розділили В'ячеслав Ахтаров, Олена Сауляк, Влада Васильківська з Томашполя, Антон Валявський з Вапнярської школи №3. Серед школярів 3-4 класів перемогу здобули Максим Байдак та Аліна Бась з Томашполя, призерами стали Богдан Гоголь, Вікторія Огоцька з Високого, Тетяна Бойко з Антонівки. 
  Гарні успіхи продемонстрували й учні 5-6 класів. За результатами забігу І місце дісталося Максиму Людві й Альоні Маламуд з Томашполя, ІІ і ІІІ місця зайняли Софія Закорченна, Анастасія Буйнова з Томашполя, Іван Лошінін, Денис Усатюк з Вапнярської школи №3, Ганна Ортинська зі Стіни, Сніжана Копил з Липівки. Не відставали й школярі середньої школи (7-8 кл.): Тімур Багіров з Томашполя та Влади-слава Кушнір з Яланця стали перемо-жцями, а призерами - Данило Закорченний з Томашполя, Олександр Урсуленко з Вапнярської школи №1, Олег Бівус, Наталія Грибок з Високого, Олеся Косюк з Яланця. 
  А серед старшо-класників найкращі результати показали Влад Кириченко з Вапнярської школи №2, званням призера були нагороджені Антон Калась з Вапнярської школи №2, Андрій Сандульський з Томашполя, Валерія Тарасюк з Вапнярської школи №1, Діана Щитинська з Антонівки. 
  Серед спортсменів вікової групи 19-35 років переможцями стали Олександр Свирид з Великої Русави та Наталя Іванова з Високого, призерами - Олександр Балинський і Юрій Лущак з Рожнятівки, Вікторія Кабак з Антонівки. Чудові результати у віковій групі 36-50 років показали спортсмени Олександр Закорченний, Олександр Жовтан, Тетяна Варламова, Лариса Нароган, Любов Сколодчук з Томашполя, а І місце здобули Борис Наконечний та Людмила Наконечна.
  Чисельним цьогоріч був забіг спортсменів найстаршої вікової групи 51-60 років. Золото дісталося Аркадію Ритізнику з Томашполя та Людмилі Меєчко з Антонівки. Власниками срібла і бронзи стали Іван Задвірний, Зоя Гніденко, Світлана Семенюк з Томашполя, а у віковій групі 61 рік і більше переможцем став Василь Пентюк з Томашполя.
  За підсумками проведення легкоатлетичного пробігу найбільшу кількість учасників представили спортивні делегації Томашпільської школи-гімназії, Яланецької та Височанської шкіл, колектив працівників сімейної медицини та Височанської територіальної громади.
  Переможцям та призерам усіх вікових груп вручено спортивні дипломи та олімпійську атрибутику, а також цінні призи, а дошкільнятам та учням молодших класів - ще й солодкі подарунки від спонсорів ТОВ АК "Зелена долина" (генеральний директор Юрій Мороз), приватних підприємців Василя Ткаченка, Асі Чорної та Валерія Білоуса. 
 
Григорій СЛОБОДЯН, 
начальник відділу молоді та спорту районної державної адміністрації
 
Всі новини