Гендерна рівність

28 вересня фахівцем із соціальної роботи Томашпільського  районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  Поповською Яною спільно із начальником відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної вторинної правової допомоги Альвіною  Пилипчук в рамках підписання угоди про співпрацю в приміщенні Томашпільського районного центру зайнятості проведено захід на тему: «Гендерна рівність».
Учасників заходу було проінформовано про принципи гендерної рівності, які закріплені в Конституції України та справжні рівності в правах і можливостях чоловіків і жінок, а саме: надання жінкам рівних з чоловіками можливостей у громадсько-політичній та культурній діяльності, у здобутті освіти та професійній підготовці, у праці та винагороді за неї.
Рівність прав жінки і чоловіка забезпечується у здобутті освіти, професійній підготовці, у праці та винагороді за неї. Сьогодні жінки працюють адвокатами, судцями, банкірами, лікарями, директорами компаній. Тепер ніхто не здивується, зустрівши жінку-пожежника чи будівельника, а в арміях деяких західних країн жінки обіймають провідні пости.
Чоловіки та жінки, безумовно, різні. Але вони також, безумовно, рівні. Вони рівні в правах бути такими, якими вони є. Вони рівні в праві мати те, що вони хочуть. Вони рівні в праві мріяти і здійснювати СВОЇ мрії.
Люди з’являються на світ, щоб бути щасливими.
Всі ми живемо майбутнім: завжди мріємо, поспішаємо уперед, будуємо грандіозні плани і проекти. 
Кожен з нас має свої уподобання, здібності, прагнення, але і кожен із нас має рівні права і можливості для лікування, навчання, здобуття професії та отримування цікавої високооплачуваної роботи..
Все має залежати від нашої наполегливості у прагненні до успіху, а не від того якої ми статі – жіночої та чоловічої.
 
 
 
Фахівець із соціальної роботи                  Поповська Я.О.
 
 
Всі новини