Районний центр СССДМ інформує:

У давні часи вважалося, що обрати ім'я дитині – це означало обрати їй долю. Значенню імен приділяли багато уваги. Сьогодні кожна сімейна пара, вирішуючи як назвати дитину, опиняється перед складним вибором: незвичайні імена чи звичайні, довгі імена, короткі імена, імена українського чи зарубіжного походження, рідкісні чи популярні …І ось, щоб надати деяку корисну інформацію молодим матусям фахівцем із соціальної роботи Томашпільського районного центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді в жіночій консультації були надані поради на тему «Як назвати дитину: 10 корисних порад». Часто батьки називають дітей на честь когось з родичів, але в таких випадках потрібно бути дуже обачливими, адже існують певні застереження: не слід називати дитину іменами померлих родичів, особливо тих, що померли раптово. Не варто давати ім’я своїй дитині на честь людини, у якої нещаслива доля. Також ім’я дитини можна вибрати в залежності від пори року, від імені по батькові. Всі імена мають якесь значення. Не полінуйтесь і почитайте довідник імен, з нього ви дізнаєтесь багато цікавого про імена і зможете визначитися з вибором.
Вибір імені для дитини – надзвичайно відповідальна і хвилююча місія. Усі батьки щиро хочуть, аби обране наймення було красивим, оригінальним  і приносило дитині удачу. Помічено, що ім'я впливає на долю людини, на її якості, характер. Ім'я повинно легко вимовлятися і запам’ятовуватися,як саме по собі, так і з по-батькові. Ім'я не повинно викликати неприємних негативних асоціацій. Отже, при обдумуванні як назвати дитину, потрібно бути максимально неупередженими, адже від вибору імені залежить доля дитини. Бажано, що обране ім’я для дитини подобалося обом батькам. Інакше вдома у неї обов’язково з’явиться друге ім’я. До речі, зараз можна офіційно дати дитині подвійне ім’я та записати його у свідоцтві про народженні і в паспорті.
Найголовніше при виборі імені перш за все треба думати про дитину та її інтереси. Не забувайте, що дитина з іменем буде жити все життя!
 
Фахівець із соціальної роботи                      Л.В. Зозуля
 
 
Всі новини