Фонд соціального страхування інформує

Перспектививідновлення здоров’язастрахованих осіб і членів їх сімей Вінниччини в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів після перенесених захворювань і травм 2016 роціза рахунок коштів

Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

 

Законом України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування», що набрав чинності з 1 січня 2015 року визначено право застрахованих  осіб  на відновлення здоров’я в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів після перенесених захворювань і травм за рахунок коштів Фонду соціального страхування.

На Вінниччині більше 90% хворих, що перебували на реабілітації в санаторно-курортних закладах по путівках за кошти Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності у 2015 році успішно відновили здоров’я та стали до роботи відразу після завершення санаторного етапу медичної реабілітації.

Враховуючи позитивну динаміку щодо відновлення здоров’я та працездатності було прийнято спільне рішення щодо збільшення кількості путівок на реабілітаційне лікування у 2016 році за кошти Фонду.У 2016  році планується використати 5855,0 тис. грн., що на 3401,5 тис. грн. більше, ніж було використано на ці цілі у 2015 році, та забезпечити реабілітаційним лікуванням 432 особи, на 154 більше, ніж було оздоровлено у 2015 році.

Після стаціонарного лікування на Вінниччині у цьому році буде направлено на  доліковування осіб по 7 профілях захворювань, а саме:

-       після гострого інфаркту міокарду в санаторій «Хмільник»;

-       після гострих церебральних порушень в санаторій «Хмільник»;

-       вагітних з патологією в санаторій «Авангард»;

-       з порушенням обміну речовин в санаторій «Збруч»;

-       з порушенням обміну речовин в санаторій «Шаян» Закарпаткурорту;

-       після операцій на органах травлення в санаторій ЗАТ Трускавецькурорту;

-       дорослих та їх хворих дітей з порушенням обміну речовин в санаторій «Березовий гай» Миргородкурорту.

Аналіз випадків тимчасової непрацездатності показав, що у Вінницькій області значна кількість застрахованих осіб, які перенесли ортопедичні операції та опікові травми після стаціонарного лікування потребували відновлення здоров'я в умовах санаторно-курортних закладів. Тому, у 2016 році замовлено:

-       путівки до санаторію «Хмільник»  на відновлювальне лікування після ортопедичних операцій дорослих;

-       путівки до санаторію «Авангард» на відновлювальне лікуванняпісляопікових хворих дорослих,

-       путівки до санаторію «Авангард» на відновлювальне лікування післяопікових хворих дітей у супроводі дорослих.

Прогнозується, що збільшення кількості путівок на реабілітаційне санаторно-курортне лікування повинно швидше відновити працездатність більшої кількості застрахованих осіб Вінниччини та і як результат, у тому числі  зменшити витрати Фонду на оплату лікарняних листків.                                           

  Додаткову інформацію можна отримати за телефоном 2-19-37 Фонд соціального страхування 

Всі новини