Презентація професії

         В умовах сьогодення зорієнтуватися в різноманітті навчальних закладів, форм навчання, учбових програм важко не тільки старшокласникам та їх батькам, але навіть і фахівцям. Вибір майбутньої професії – це серйозний крок, який випускники роблять на підставі рівня своїх знань та власних природних здібностей, а також  інформації, отриманої з різноманітних джерел. Одним з таких джерел і став профорієнтаційний захід «Презентація професії», організований 13 березня 2017 року  Томашпільським районним центром зайнятості  у якому взяли участь 50 учнів випускних класів Томашпільської ЗОШ I-III ступенів.  На захід був запрошений представник Комаргородськьго вищого професійного училища- викладач Укр.. мови та літератури Шпикуляк Людмила Василівна.
    Захід відкрила заступник директора Томашпільського районного центру зайнятості – Зарванська Лариса Григорівна. У своєму вступному слові вона зазначила: «Як обрати саме ту професію, яка у майбутньому приноситиме задоволення та годуватиме не лише себе, а й родину?  Питання це досить складне і серйозне, тому що вибір професійного шляху багато в чому визначає долю. Від того, наскільки вірно вибраний життєвий шлях, залежить місце кожної людини серед людей, задоволеність роботою, фізичне і психічне здоров’я, радість та щастя».
      Представники навчального закладу детально розповіли про напрями підготовки (спеціальності), умови вступу, терміни навчання, переваги вступу, пільги,  підвищення свого професійного рівня шляхом стажування , перспективи майбутнього працевлаштування після закінчення навчального закладу тощо.  Всі учні та педагогічні працівники отримали брошури та буклети з презентацією навчального закладу.
       Саме такі заходи як «Презентація професії» сприяють формуванню у молоді особистого ставлення до професії, свідомому прийняттю рішення щодо її обрання, а також допоможуть реально підвищити престижність робітничих професій, які на сьогодні користуються попитом на ринку праці, розкрити можливості їх здобуття у відповідних навчальних закладах з подальшим працевлаштуванням. 
 
Заступник директора 
начальник відділу                                             Зарванська Л.Г.                
 
 
Всі новини