«Серце матері — це вселенська безодня любові, турботи всепрощення»

         На сьогодні питання підтримки родини та дитини в Україні стоїть дуже гостро, адже влада розуміє, що добробут країни залежить, в першу чергу, від добробуту кожної родини, кожного громадянина держави. А особливо, коли це стосується здоров’я, благополуччя, повноцінного та всебічного розвитку дітей – нашого майбутнього. 
          Одним із напрямків роботи Томашпільського  районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді є підтримка майбутніх матерів, надання їм всебічної психологічної, моральної та соціальної підтримки. Спеціалістами  районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді надаються послуги жінкам, що мають народити та перебувають на обліку в жіночій консультації Томашпільської ЦРЛ. Кожного другого та четвертого четверга місяця відбуваються зустрічі спеціалістів центру з майбутніми матерями.  Працівники центру проводять  бесіди з питань родинного виховання, планування сімейного життя, збереження репродуктивного здоров’я, консультування щодо здорового способу життя, формування відповідального, усвідомленого батьківства та недопущення будь-якого виду насильства, небажаної вагітності та вагітності неповнолітніх, взаєморозуміння між членами сім’ї, подолання агресивних станів. Вагітним жінкам також надається  інформація щодо функціонування комунального закладу Козятинського обласного соціального центру матері та дитини, в якому, за бажанням, можуть проживати жінки, які опинилися в складних життєвих обставинах разом із їхніми новонародженими дітьми терміном до 1,5 років. Працівниками РЦСССДМ на сьогоднішній день надано послуги 110 вагітним жінкам. 
        Інформаційний куточок жіночої консультації поповнився новими буклетами. Наданими соціальною службою: «Відповідальне батьківство», « Як виховати особистість», «Захист прав дитини в ситуації розлучення дітей», «ВІЛ інфекція: питання та відповіді», «Як стати гарними батьками», «Прийміть дитину в родину!», « Турботлива родина для кожної дитини», « Обирай життя без алкоголю та тютюну», « Коли ви при надії…» та інші.
        У полі зору фахівців Томашпільського РЦСССДМ перебувають клієнти від новонароджених і до пенсіонерів. І завжди вони готові всім допомогти, підтримати і вислухати. Адже  коли ми разом долаємо труднощі й бачимо результат, то ніби крила виростають і попри все хочеться йти далі та допомагати іншим.
 
Фахівець із соціальної роботи                               Полтавська Г.Ю.
 
 
Всі новини