Президент України затвердив медалі, присвячені «25-річчю незалежності України»

  Ухвалено указ Президента України №185/2016 від 29 квітня 2016 року «Про відзнаку Президента України – ювілейну медаль «25 років незалежності України», відповідно до якого затверджено зразок медалі з метою відзначення громадян за значні особисті заслуги у становленні незалежності України, утвердженні її суверенітету та зміцненні міжнародного авторитету.
  Ювілейна медаль виготовляється з жовтого металу. На лицьовому боці зображено профіль дівчини в українському національному вінку зі стрічками, на зворотному боці на тлі стилізованого зображення сонця – напис у чотири рядки: «25 РОКІВ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ». Особі, нагородженій ювілейною медаллю, вручаються медаль і диплом встановленого зразка. Ювілейну медаль носять на грудях зліва і за наявності в особи інших державних нагород України розміщують після відзнаки Президента України – ювілейної медалі «20 років незалежності України».
  Висунення кандидатур до відзначення ювілейною медаллю здійснюється відповідно до Порядку представлення до нагородження та вручення державних нагород України, затвердженого Указом Президента України від 19 лютого 2003 року № 138.
  Клопотання про відзначення громадян ювілейною медаллю разом із нагородними листами установленого зразка вносяться обласними, Київською міською державними адміністраціями, іншими державними органами до Кабінету Міністрів України у визначеному ним порядку.
 
Всі новини