Цінний досвід

  Специфіка сучасної соціальної роботи вимагає високого рівня професіоналізму. Професіоналізм конкретного працівника є результатом його самореалізації в ході тривалого процесу професійного становлення, для якого характерні індивідуальна своєрідність й унікальність умов протікання. Професійне становлення фахівця із соціальної роботи - цілісний і безперервний процес розвитку практичної, освітньої й дослідницької діяльності особистості у соціальній сфері, орієнтований на формування професійних знань, умінь, навичок і особистісних якостей. На сьогодні поглибити та збагатити свої професійні знання можна різними способами. До них відносяться дуже ефективні заходи такі як: конференції, тренінги, круглі столи, де відбувається обговорення чи висвітлення певних питань, коли учасники обговорюють певну актуальну тему.
  Так, у місті Вінниця, 7 липня 2016 відбувся круглий стіл, в роботі якого взяв участь Томашпільський РЦСССДМ, де обговорювалися питання "Впровадження механізмів роботи з жінками, потерпілими від насильства, передбачених Стамбульською Конвенцією″. Від Західноукраїнського центру "Жіночі перспективи" до Вінниці приїхала заступник голови організації, психолог, Марта Чумало. Також участь в роботі круглого столу взяла депутат ОР, голова профільної комісії Вінницької Обласної ради пані Людмила Станіславенко, заступник начальника відділу Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА пані Анжела Кіль, представники Національної поліції, ЦСССДМ, центрів матері та дитини, служби у справах дітей, науковці, медики, юристи, психологи, представники громадських організацій.
  Під час круглого столу, значну увагу було приділено обговоренню механізмів впровадження та забезпечення мінімальних стандартів, передбачених Стамбульською Конвенцією. Також наголошувалося про необхідність якнайшвидшої ратифікації Стамбульської Конвенції. Обговорення питання насильства над жінками, впровадження змін щодо забезпечення прав жінок.
  І наша з Вами небайдужість,  все це вже дуже скоро принесе вагомий результат. І жінка, що опинилася в складній життєві ситуації, отримає всебічну допомогу, відчуваючи себе захищеною, будучи в безпеці.
 
Фахівець із соціальної роботи                Іванова Н.В.
 
 
Всі новини