Святкування 71-ї річниці Перемоги

 Сьогодні, 6 травня, в центрі смт. Томашпіль відбулися урочисті події, з нагоди  відзначення  71-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі, Дня пам’яті та примирення, Дня Перемоги.  Розпочалося святкування  о 10 годині. По селищі  урочистим маршем пройшла колона з фронтовиків та громадськості району. Колону очолили ветерани Великої Вітчизняної війни, голова районної державної адміністрації Олександр Закорченний, заступник голови районної ради Лариса Нароган. Вшановуючи пам’ять полеглих за звільнення рідного краю від ненависного ворога, учасники зібрання прийшли до Меморіалу слави, де відбулось покладання живих квітів, вінків та корзин до меморіальних плит.
  Учасники мітингу вшанували полеглих воїнів, жертв буремних подій Другої світової війни хвилиною мовчання. Перед присутніми виступили очільники району, привітали ветеранів і всіх присутніх з 71-ю річницею Перемоги над нацизмом у Європі, подякували ветеранам за мужність, героїчний подвиг,  ратний труд, непохитну віру у торжество справедливості, побажали довгих років міцного здоров’я, бадьорості духу, життєвого оптимізму та творчої енергії. 
  «Щиро, від усього серця бажаю ветеранам війни, дружинам і дітям тих фронтовиків, які не повернулися з далеких воєнних доріг, всім, хто піднімав народне господарство з розрухи, ростив дітей і будував майбутнє, всім присутнім здоров’я, благополуччя, довгих сонячних літ життя. Нехай зігрівають всіх вас родинна ласка і тепло, увага і турбота всього суспільства»- зазначив голова районної державної адміністрації Олександр Закорченний.
  З вітальним словом до усіх присутніх звернувся і голова районного осередку ветеранської організації Василь Пірожок.
  Відповідно до розпорядження голови районної державної адміністрації «Про відзначення в районні Дня пам’яті та примирення і 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні», ветеранів району було відзначено грошовою винагородою.
  Після урочистого мітингу, відбувся святковий концерт за участю творчих колективів району та працівників будинку культури.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини