Відзначили загальнодержавне свято

Сьогодні, 22 січня 2014 року в залі засідань райдержадміністрації відбулися урочисті заходи до Дня Соборності України за участю голови районної державної адміністрації Олександра Закорченного, голови районної ради Лариси Нароган, їх заступників, начальників управлінь та відділів райдержадміністрації, працівників виконавчого апарату районної ради, керівників територіальних підрозділів, сільських та селищних голів, бібліотекарів району та усіх охочих.
Разом з цим до урочистостей з нагоди  загальнодержавного свята приєднались шановані гості: делегація представників  органів місцевого самоврядування з Республіки Молдова та представники Ямпільської, Барської та Чечельницької районних державних адміністрацій, які прибули в Томашпільський район в рамках спільного проекту ЄС та Програми розвитку ООН – «Місцевий розвиток орієнтований на громаду – ІІІ, з метою налагодження партнерських зв’язків з районами Вінниччини, підписання угод про наміри.
Участь у святі взяли також координатор проекту  МРГ –ІІІ Анастасія Ланіна та директор Департаменту регіонального економічного  розвитку облдержадміністрації  Олександр Якубик.
На початку заходу скорботною хвилиною мовчання було вшановано  кращих  синів  і доньок українського народу -  Героїв Небесної Сотні, які загинули на майдані  в бою  за правду, за свободу, за гідне життя   на рідній землі.
 Віддали данину пам’яті  і великому генію  українського народу, співцю, кобзареві  Тарасу  Григоровичу  Шевченку, поклавши до підніжжя пам’ятного знаку на центральній площі селища корзину квітів.
З привітаннями до всіх присутніх звернулися  голова районної державної адміністрації Олександр Закорченний, голова районної ради Лариса Нароган та директор Департаменту регіонального економічного   розвитку облдержадміністрації  Олександр Якубик, побажали усім доброго здоров'я, щастя, миру і злагоди в ім'я процвітання України.
«Акт Злуки – велике послання для нас, нинішніх українців, і для наших нащадків. Тільки коли ми єдині в своїх помислах, цілях і зусиллях, ми можемо мати успіх. Тільки коли нас об'єднує спільний національний дух, Україна має майбутнє», - підкреслив очільник району Олександр Закорченний.
Розпорядження голови районної державної адміністрації Про відзначення в районі  Дня Соборності  України   зачитав керівник апарату райдержадміністрації Віктор Калась.
Подяки районної державної адміністрації та районної ради отримали  представники громадськості району, які внесли вагомий вклад у розбудову незалежної демократичної держави.
Працівники районного будинку культури та народні аматори Томашпільщини  підготували для гостей свята чудові  творчі номери.
В холі райдержадміністрації працівниками центральної районної бібліотеки було оформлено книжкову виставку «Соборність України – запорука єдності держави».
По закінченні свята акапельно  всі присутні в залі  заспівали  Гімн України.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Автор фото РКП "Редакція газети і радіомовлення "Томашпільський вісник"
 
Всі новини