Відзначили день працівників культури та майстрів народного мистецтва

За вагомий внесок працівників культури та аматорів народного мистецтва у відродження української національної культури, розвиток народної творчості, активну культурно-просвітницьку діяльність та підтримуючи ініціативу громадськості в Україні  9 листопада відзначається Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва.
Напередодні свята, сьогодні, 6 листопада 2014 року, в залі засідань райдержадміністрації  відбулись святкові урочистості з нагоди професійного свята працівників культури.
На захід було запрошено голову районної державної адміністрації Олександра Закорченного,  голову районної ради Ларису Нароган, працівників відділу культури райдержадміністрації, керівників будинків культури в районі, бібліотекарів, аматорів народного мистецтва, сільських голів та всіх причетних до свята.
Керівники району щиросердно привітали присутніх зі святом, побажали усім міцного здоров’я, родинного тепла, творчої наснаги  і особистого щастя.
«Це свято стосується кожного з нас, адже всі ми носії  традицій, звичаїв сіл, селищ, району, зрештою, країни, в якій ми живемо. Культура робить людину особистістю, незримою силою вона формує національну спільність, робить нас неповторними, несхожими на інших. 
Сьогодні мені хочеться подякувати вам не тільки за професіоналізм, за уміння принести радість, втіху і спокій у душі людей, а й за те, що кількість художніх колективів у районі з роками не зменшується. Ви виявляєте максимальну енергію, чудеса винахідливості в організації масових заходів, культурного відпочинку людей. Всі ви сіячі національного духу нашої держави, невід’ємна прикраса людського життя. Люди, які по велінню свого серця дарують духовний хліб своїм землякам, опираючись на запалену Богом іскру свого таланту»,- зазначив очільник району Олександр Закорченний.
Приєдналась до привітань і начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Олена Сікал, яка привітала своїх колег із професійним святом, зазначивши, що працівники вищевказаної професії – це люди, які несуть радість та любов до танцю, співу, слова, до життя, наповнюють будні високими і світлими почуттями.
Кращих працівників галузі культури та народного мистецтва району було відзначено Почесними грамотами районної державної адміністрації та районної ради,  Подяками районного  відділу  культури.
Завершилося свято чудовими концертними номерами у виконанні майстрів художньої самодіяльності району. Бурхливі оплески присутніх лунали  на адресу наймолодших носіїв  народної культури  - вихованців районного дитячого садочка «Сонечко».
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини

E-Mail: *

Пароль: *


Ще не зареєстровані? Реєстрація