Схід жителів територіальної громади селища Вапнярка

Активізація діяльності територіальної громади стає ключовим чинником у вирішенні місцевих проблем. Вчасність та швидкість вирішення проблем інфраструктури, культури, земельних питань залежать від інтенсивності співпраці територіальної громади з органами місцевого самоврядування та виконавчої влади.
Однією з форм безпосередньої участі громадян у вирішенні проблем місцевого значення стають сходи сіл та селищ, які забезпечують якісний діалог між владою та громадськістю.
Цього тижня в Томашпільському  районі розпочались  сходи селян, під час яких сільські та селищні голови, депутати різних рівнів звітують про виконану ними роботу і ознайомлюють жителів територіальної громади  з планами на поточний рік. 
22 січня 2015 року в смт. Вапнярка  відбувся схід жителів селища, в яких взяли участь: голова районної державної адміністрації Олександр Закорченний, голова районної ради Лариса Нароган, представники структурних підрозділів райдержадміністрації, інших районних служб. Селищний голова М.М.Тихолаз прозвітував перед представниками територіальної громади про свою роботу на посаді голови  та поділився планами на майбутнє. 
Голова райдержадміністрації Олександр Закорченний у своєму виступі  коротко підвів підсумки роботи у 2014 році, зокрема відзначив про  здійснення капітального ремонту даху Вапнярської дитячо – музичної школи, ремонт котелень та встановлення твердопаливних котлів у Вапнярських школах №1та №2 та ін. 
Разом  з цим очільник району подякував вапнярчанам за активну участь у   зборі  допомоги для учасників АТО та  охарактеризував основні заходи,  здійснені в районі для підвищення обороноздатності.
Голова районної ради Лариса Нароган  обговорила  з жителями селища питання звернень громадян, благоустрою територіальної громади та  ін.,  
Також керівники району щиросердно привітали усіх з загальнодержавним святом Днем Соборності України, побажали всім миру  і злагоди.
На сході також виступив комісар Япільсько-томашпільського об’єднаного районного військового комісаріату Олександр Бойко, доповівши про організацію підготовки до  наступної черги часткової мобілізації.
     В ході проведення  зборів місцеві жителі мали змогу поставити свої запитання, серед яких: ремонт доріг, благоустрій селища (сміттєві баки та сміттєзвалища), питання облаштування місцевого ринку тротуаром, режим освітлення вулиць та водопостачання в нічний час та ін.   
По закінченні зборів відбулись урочистості з нагоди Дня Соборності України. За підтримки активної молоді Вапнярки жителі селища утворили символічний живий ланцюг єднання, на знак єдності та територіальної цілісності України.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини