Відбулась чергова робоча нарада з питань проведення операції "Урожай"

Згідно розпорядження районної державної адміністрації від 5 липня 2019 року № 142 «Про робочу групу з питань проведення операції «Урожай» 6 вересня  2019 року в районній державній адміністрації  відбулась чергова  робоча нарада під головуванням першого заступника голови РДА Віктора Ставнійчука. 
Метою операції є забезпечення повноти нарахування та сплати податків юридичними особами, фізичними особами – підприємцями та громадянами, які є власниками земельних ділянок та власними силами обробляють такі земельні ділянки для отримання доходу. Тобто, крім юридичних та фізичних осіб – підприємців громадяни в яких є у власності земельні ділянки сільськогосподарського призначення площею понад 2 га та на них вирощується сільськогосподарська продукція теж мають сплачувати податок.
Відповідно до абзацу третього п.п. 165.1.24. п. 165.1 ст. 165 Податкового кодексу України дохід від її продажу підлягає оподаткуванню на загальних підставах. Такі доходи відповідно до п.п. 168.2.1. п. 162.2 ст. 165 Податкового кодексу України платнику податків слід включити до загального річного оподаткованого доходу та подати податкову декларацію за наслідками звітного року, в якому ці доходи отримані, а також сплатити податок на доходи фізичних осіб та військовий збір. Також у разі отримання доходів від здавання в оренду (суборенду) земельної ділянки сільськогосподарського призначення, земельної частки (паю), майнового паю іншій фізичній особі – орендарю, яка не є податковим агентом (самозайнятою особою), орендодавцю (громадянину) слід їх включити у податкові зобов’язання за результатами року в річну податкову декларацію про майновий стан і доходи та сплатити податок на доходи фізичних осіб та військовий збір з таких доходів за своєю податковою адресою.
Найманий працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу та подання повідомлення до територіальних органів Державної фіскальної служби.
Додатково повідомляємо, що фізичні особи, які одноосібно обробляють земельні ділянки (паї) та отримують доходи від продажу власної сільськогосподарської продукції, мають можливість здійснювати таку діяльність з вирощування сільськогосподарських культур, зареєструвавшись суб’єктами господарювання – фізичними особами підприємцями, зі сплатою відповідних податків і зборів до бюджету та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування до відповідних цільових фондів, згідно з вимогами чинного законодавства.
 
 
 
 
Всі новини