Відбулась апаратна нарада

Сьогодні, у залі засідань райдержадміністрації  о 8.30 год. перший заступник голови районної державної адміністрації Віктор Анатолійович Ставнійчук  провів апаратну нараду.
У роботі наради прийняли участь голова районної ради Лариса Нароган, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, працівники виконавчого апарату районної ради, керівники територіальних підрозділів, представники ЗМІ.
На початку наради  Віктор Анатолійович підвів підсумок подій минулого тижня та зазначив, що з нагоди Дня працівників сільського господарства  Томашпільський район нагороджено Почесною грамотою обласної державної адміністрації та обласної ради  та кубком за вагомі досягнення у сфері агропромислового виробництва.
Згідно порядку денного начальник відділу Держземагенства  у Томашпільському районі  Володимир Николайчук розглянув питання про погодження надання земельних ділянок учасникам АТО.
На виконання доручення голови обласної державної адміністрації відділом Держземагентства у Томашпільському районі зарезервовано земельні ділянки для надання учасникам АТО на територіях таких сільських рад:
1. Височанська сільська рада - 20 га.
2. Колоденська сільська рада - 21 га
3. Горишківська сільська рада - 3,1 га
4. Томашпільська селищна рада - 35 га
5. В.Русавська сільська рада - 7 га
6. Пеньківська сільська рада - 8 га
Управлінням Держземагентства у Вінницькій області видано накази про надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою, щодо надання земельних ділянок у власність учасникам АТО та сім’ї загиблого воїна Саванчука В.Ю. Томашпільською селищною радою – 2-м учасникам АТО надано по 2 га. Яланецькою сільською радою надані ділянки трьом членам сім’ї загиблого Саванчука В.Ю.
Також із земель комунальної власності Олександрівською сільською радою учаснику АТО надано земельну ділянку площею 2 га.
На розгляді Обласного управління знаходиться 2 заяви учасників АТО по Височанській та Антонівській сільських радах.
Для отримання земельних ділянок учасникам АТО до відділу Держземагентства подаються слідуючи документи:
1 .Посвідчення або довідка учасника АТО
2. Копії паспорту та ідентифікаційного номера
3.Викопіювання, погоджене відділом Держземагентства та сільським головою.
 
Про роботу позашкільних навчальних закладів в районі (центрів, гуртків, секцій) проінформувала присутніх директор районного будинку дитячої творчості Мирослава Олійник. 
В закладі працюють 61 група гуртків: 34 групи початкового рівня навчання, 25 груп основного рівня навчання та вищого 2 групи, в яких розвивають свої творчі здібності 736 вихованців різного віку . Із них у 2014- 2015 н.р. на базі шкіл району працюють 12 груп гуртків, у яких залучено 164 дитини. Підтримуючи програму раннього розвитку дитини, були відкриті гуртки «Квілінг», «Цікава англійська», «Паперопластика», «Виготовлення сувенірів» на базі дитячих садочків «Сонечко » (смт . Томашпіль) та «У матусі» ( Римо - Католицька парафія матері Божої з гори Кармель), у яких охоплено 56 дітей. Одинадцять діток доїжджають із Комаргорода, Ракови, Гнаткова, Липівки, Антонівки, щоб поринути у світ танцю, пірографії та вокального співу.
Навчально - виховний процес забезпечують 19 талановитих, творчих педагогів, із них 14 мають вищу педагогічну освіту, 2 керівники - педагогічне звання «керівник гуртків - методист». Основними напрямками роботи закладу є : гурткова робота , культурно - масова робота , виховна робота.
Продовжив розгляд питання начальник відділу у справах фізичної культури  та спорту районної державної адміністрації Григорій Слободян.
    В Томашпільській РДЮСШ працюють відділення із гандболу,футболу, хокею на траві, рукопашного бою, пауерліфтингу. Пацюють філіали із гандболу  в Гнаткові, із хокею на траві - в Ракові, футболу - у Вапнярці, пауерліфтингу в Комаргороді. Всього в РДЮСШ працює 13 тренерів При нормативному показнику 12% залучення дітей шкільного віку в спортивній секції ДЮСШ відсоток нашого району 15,5. 
Щорічно РДЮСШ займає призові місця в обласному конкурсі  із вищої спортивної майстерності по системі ФСТ,,Колос’’. У спортивних секціях Вапнярського спортивного колективу займається більше 80 дітей, культивуються такі види спорту як футбол, волейбол , рукопашний бій, важка атлетика ,тут до послуг юних спортсменів добротний спортивний зал, стадіон ,,Локомотив’’. 
  Бійцівський дитячий клуб ,,Центуріон’’ с.Вапнярки, це дитяча спортивна організація із статусом юридичної особи, спеціалізується на розвитку такого виду спорту  як ушу та його різновидностей а також гурудзю—карате, рукопашного бою та ін.. Для тренувань безкоштовно використовується спортивна база ВСШ№2,в секціях займається 30 дітей. Дитячий спортивний клуб ,, Спарта’’ с.Високе культивує рукопашний бій, в секції займається 16 дітей.  Спортивнивний дитячий клуб ,,Сокіл’’ с.Липівка культивує рукопашний бій, тренується 15 дітей.
   Спортсменами вищеназваних спортивних позашкільних  закладів  в цьому році здобуто на Європейських та Всеураїнських змаганнях 20 перших та 22 призових місця на обласних змаганнях 28 перших та 25 призових місць в командних та індивідуальних видах спорту . Дві третини  нагород  здобуто спортсменами РДЮСШ.
Три золоті нагороди одну срібну на Всеукраїнських та 10 золотих 8 срібних і 4 бронзових нагороди на обласних змаганнях на рахунку бійцівського клубу ,, Центуріон’’
Два золота, одне срібло на чемпіонаті України у спортсменів Спарти із Високого. Шість перших та 4 призових місця на обласних змаганнях у спортсменів Вапнярського спорткомплексу.
По закінченні наради перший заступник голови РДА Віктор Ставнійчук розглянув окремі організаційні питання та дав ряд усних доручень. 
Голова районної ради Лариса Нароган повідомила про те, що до районної ради надійшов лист від польських друзів з Ельблонзького повіту, з проектом Угоди про співробітництво, яку польська сторона пропонує підписати під час свого візиту на Томашпільщину в березні 2015 року. Вона подякувала за сумлінну і наполегливу працю керівникам БДТ та відділу фізкультури і спорту в справі виховання підростаючого покоління, пропаганді здорового способу життя.
 
 
 
 
Всі новини