В с. Пеньківка Томашпільського району відбулись сходи громадян

3 квітня 2015 року в с. Пеньківка Томашпільського району відбулись сходи громадян,  на яких перед громадою про свою роботу у 2014  році прозвітувала Пеньківський сільський голова Марія Петрончак. Участь у сходах взяли заступник голови районної державної адміністрації Дмитро Коритчук, заступник голови районної ради Валентина Залюбівська, керуючий Пеньківським відділенням СТОВ «Кряж і К» Василь Скорук та дільничний інспектор міліції Олександр Кривко.
На початку зборів очільник громади подякувала односельцям за  небайдужість та доброту,  за те що активно долучились до збору коштів на підтримку наших земляків –військовослужбовців в зоні АТО. «Наша маленька територіальна громада зібрала 3080 грн. на підтримку армії, за кошти працівників бюджетних установ придбали військовий сертифікат. Кілька раз збирали продукти харчування для відправки нашим воїнам на фронт. В цей важкий час я Вам усім бажаю витримки, розуміння, згуртованості, а головне миру на землі.» - зазначила Марія Василівна.
У своєму виступі очільник громади підвела підсумки прожитого і зробленого громадою за минулий рік
«Протягом 2014 року жителі нашого села здавали молоко на Крижопільський ТОВ «ТЕРА ФУД», із молокозаводом заключено договір,  згідно  з яким підприємство сплачує 2 коп. за кожну літру зданого молока. За минулий рік заводом було перераховано 8015 грн. Дані кошти будуть використані на ремонт доріг.
Заводом «Молоко Країна» була надана благодійна допомога нашому дитячому садочку - пилосос вартістю 1000 грн.
Дитячий садочок «Дзвіночок » відвідує 10 діток. В 2014 році завдяки допомозі  СТОВ « Кряж і К» в садочку було  замінено 5 вікон та  вхідні двері.
В цьому році наша територіальна громада приймає участь в обласному конкурсі Проектів територіальних громад. Написано проект на тему «Безпечні дороги - дороги життя», сподіваємось виграти грант і за рахунок коштів обласного бюджету, а також за сприянням СТОВ « Кряж і К», вирішити питання доріг по селу. 
В 2014 році ми продовжували  встановлювати вуличне освітлення, була освітлена вулиця Гагаріна, протяжністю 700 м., встановлено 7 світлоточок.
 СТОВ «Кряж і К» - закуплено матеріал на суму 13 244 грн. В основному у нас по селі освітлені усі вулиці, залишається встановити тільки 3 світлоточки по вул. Гагаріна, і 2 по вул. Комсомольській»
По закінченні зборів учасники зібрання розглянули ряд питань, які найбільше хвилюють селян, а це погані дороги, низькі ціни на молоко та ін.
 
Всі новини