УПЗСН інформує: травматизм на роботі

Управління праці та соціального захисту населення Томашпільської районної державної адміністрації інформує, що у зв’язку із можливим погіршенням погодніх умов, зниженням температури повітря, з метою попередження нещасних випадків на виробництві суб’єктам господарювання району усіх форм власності рекомендується вжити дієвих заходів по забезпеченню дотримання працівниками вимог безпеки на робочих місцях, здійсненню постійного та належного контролю за дотриманням працівниками вимог нормативно правових- актів з охорони праці, промислової та пожежної безпеки.
Так внаслідок погіршення погодних умов можливі перебої в системах електро та газопостачання, що може призвести до аварійних ситуацій (обриву електропередач, зупинки теплопостачального обладнання та інше).
Високий рівень використання опалювальних приладів і пічного опалення через низьку температуру повітря може призвести до пожеж і отруєння чадним газом та до настання нещасних випадків.
Враховуючи ситуацію попередніх років (саме в цей період велика ймовірність настання нещасних випадків з охоронниками) та з метою недопущення випадків травматизму рекомендується:
 
1. Забезпечити здійснення постійного контролю за дотриманням працівниками вимог охорони праці, пожежної безпеки, а також трудової та виробничої дисципліни.
2. Не допускати до виконання робіт працівників (у тому числі роботи по охороні об’єктів), які не пройшли в установленому порядку медичних оглядів, навчання, інструктажів і перевірки знань з питань охорони праці, пожежної безпеки.
3. Забезпечити всіх працівників спецодягом, спецвзуттям та іншими засобами.
4. Провести перевірки всіх електро та газоопалювальних приладів, у випадку невідповідності вимогам безпеки вилучити їх з експлуатації.
5. Провести перевірки газових приладів, пічного опалення на наявність тяги в димових та вентиляційних каналах у всіх опалювальних пунктах, особливо звернути увагу на робочі місця охоронників.
6. Заборонити використання саморобних опалювальних приладів обігріву адміністративних та виробничих об’єктів. 
7. Заборонити куріння, а також використання відкритого вогню у виробничих приміщеннях.
8. Забезпечити своєчасне прибирання територій від снігу та посипання пішоходних доріжок піском.
9. Забезпечити постійний контроль та своєчасне прибирання криги та снігу, що звисає з дахів будівель.
10. Заборонити перебування на робочих місцях, в тому числі на об’єктах охорони, в нічний час, сторонніх осіб.
11. Омежити виконання робіт на відкритому повітрі.
12. Працівників, які виконують роботи на відкритому повітрі забезпечити теплим спецодягом, спецвзуттям та іншими засобами індивідуального захисту. 
 
В.С. Колеснік, начальник відділу праці та соціально – трудових відносин управління праці та соціального   захисту населення Томашпільської РДА 
Всі новини