У с. Вила Томашпільського району відбувся схід громадян

У с. Вила  Томашпільського району  2 квітня  2015 року відбувся схід громадян, у якому взяли участь заступник голови райдержадміністрації Дмитро Коритчук, заступник голови районної ради Валентина Залюбівська, виконавчий директор АФ «Томашпільське» ТОВ «АК «Зелена долина» Ігор Павлюк та  дільничний інспектор міліції Віталій Ніякий.
У своєму виступі очільник громади Микола Платонов підвів підсумки прожитого і зробленого громадою за минулий рік. В минулому році у ФАПі, сільському будинку культури  та  бібліотеці було  проведено косметичний ремонт. Фарбу  для проведення робіт надали ТОВ АК «Зелена долина». В дитячому садочку «Берізка», де навчається 32 дітей із села,  у 2014 році також провели ремонт, встановили металеву огорожу, закупили іграшки. Значно допомогли з коштами ТОВ АК «Зелена долина» та  фермерське господарство «Вилянське». Проблемним питанням наразі є необхідність встановлення в садочку твердопаливного котла.
 Багато уваги сельчани минулого року приділяли благоустрою територій.  Сільською радою було закуплено 2 мотокоси, на громадських роботах з санітарної очистки  територій з центру зайнятості в селі працювали 2 людей.
Проводилось грейдерування всіх вулиць села, на що було витрачено 10000 грн., всипано вул.Червоноармійську, проведено ямковий ремонт, де була необхідність. 
Жителями села неодноразово збиралась допомога для військовослужбовців  на Схід нашої країни, виляни одні з перших перерахували кошти в сумі 3674 грн. на допомогу бійцям АТО,  4-рьом військовослужбовцям в селі надано земельні ділянки, 2-м родинам завезено дрова. 
У поточному році очільник громади планує:
- закінчити освітлення по вул. Жовтнева та Калініна;
- провести поточний ремонт доріг;
- здійснити заходи з озеленення села;
- у 2014 році у Вилянській школі було замінено 3 вікна, у поточному році необхідно замінити ще 4.
Прозвітували перед громадою також  депутат районної ради, заступник виконавчого директора АФ «Томашпільське» АК «Зелена Долина» Сергій Загроцький та депутат сільської ради, директор школи Любов Вихованець. 
Заступник голови райдержадміністрації Дмитро Коритчук  ознайомив жителів села з новою методикою нарахування державних допомог населенню, правилами оформлення житлових субсидій.
По закінченні зборів учасники зібрання розглянули ряд питань, які найбільше хвилюють селян. Зокрема підносилось питання існування чи закриття в селі поштового відділення.  
 
 
 
 
Автор фото РКП "Редакція газети і радіомовлення "Томашпільський вісник"
 
Всі новини