Щоб не допустити захворювання на африканську чуму

В зв'язку з складною епізоотичною ситуацією, яка склалася в Україні щодо африканської чуми свиней, 20 січня у залі засідань райдержадміністрації відбувся семінар. У засіданні взяли участь перший заступник начальника головного управління ветеринарної медицини у Вінницькій області Володимир Павлущик, директор Ямпільської міжрайонної державної лабораторії ветеринарної медицини Володимир Головатий, начальник Томашпільської районної державної лікарні ветеринарної медицини Оксана Суліган та начальник управління ветеринарної медицини в районі Петро Грабчак. На семінар також були запрошені спеціалісти установ ветмедицини, керівники, зоотехніки господарств, мисливці району.
Характеризуючи епізоотичну ситуацію щодо африканської чуми свиней на території району та заходи, що проводяться з недопущення цієї хвороби, Петро Грабчак зазначив:
- На даний час ситуація щодо африканської чуми свиней на Томашпільщині контрольована. Наприкінці минулого року управлінням ветеринарної медицини у районі були проведені епізоотичні обстеження сільгосппідприємств, які утримують свинопоголів'я. Усі вони працюють у закритому режимі. Усе свинопоголів'я щеплюється проти класичної чуми свиней відповідно схем. Посилено ветеринарно-санітарний контроль за продовольчими ринками.
Про хворобу та план дій при підозрі на захворювання свиней африканською чумою на рівні району розповіла начальник районної державної лікарні ветеринарної медицини Оксана Суліган.
Перший заступник начальника головного управління ветеринарної медицини у Вінницькій області Володимир Павлущик у своєму виступі зазначив:
- Основне наше завдання - зробити все, щоб вчасно локалізувати і не допустити поширення хвороби, а для цього потрібно дотримуватися всіх зазначених вимог.
Також учасники семінару переглянули документальні фільми про африканську чуму свиней.
 
Олена СТАДНІК
 
 
 
 
Автор фото РКП "Редакція газети і радіомовлення "Томашпільський вісник"
 
Всі новини