Робочий візит народного депутата Івана Спориша

У році, що завершується, Томашпільський район, виборчий округ народного депутата Івана Спориша, за сприяння парламентарія отримав субвенцію, яку спрямовано на розвиток нашого краю.
За ці кошти, як уже зазначено в інтерв'ю вище, вдалося добудувати другу чергу Томашпільської школи-гімназії - класи для вивчення автосправи, завершити добудову до районного будинку культури, придбати для районної лікарні обладнання, серед якого дороговартісний сучасний УЗД-апарат,  покращити матеріально-технічну базу та вжити заходів з енергозбереження у загальноосвітніх закладах тощо. 
Як саме освоєно у районі кошти з державного бюджету за розподілом народних депутатів, у середу голова райдержадмі-ністрації Олександр Закорченний та голова районної ради Дмитро Коритчук демонстрували народному обранцю, який перебував у Томашполі з робочим візитом.
Спершу Іван Спориш оглянув приміщення, де школярі Томашпільської школи-гімназії вивчатимуть автосправу. У попередні роки було перекрито дах, а цього року завдяки такій фінансовій підтримці будівля цілковито готова до введення в експлуатацію. Результатом нардеп був задоволений, адже це приміщення нічим не поступається головному корпусу школи-гімназії, а найголовніше - учні зможуть вчитися ремонтувати та водити технічні засоби, що у майбутньому кожному може згодитися.
Далі посадовці відвідали центральну районну лікарню, де їм головний лікар Олена Краківська та лікар-гінеколог Андрій Щербатий презентували новенький УЗД-апарат. "Проте, - зазначила головний лікар, -  цього річ вдалося ще закупити й лапароскопічну стійку, сучасний кардіоапарат, що дозволяє надавати медичну допомогу на вищому рівні. Завдяки такому сучасному обладнанню й професійним медикам, які у нас працюють, у лікарні є майбутнє".
"Враховуючи те, що сьогодні не тільки в нашому районі, а й у всьому світі збільшується кількість онкологічних захворювань, передракових станів виникає гостра потреба у сучасному обладнанні, - зауважив Андрій Щербатий, презентуючи УЗД-апарат. - Придбаний апарат дає можливість обстежити черевну порожнину, судини, кістки, суглоби, молочну та щитовидну залози - всі органи та системи, що у подальшому призведедо більш ранньої діагностики великої кількості захворювань та попередження занедбаної онкології та інших хвороб".
Перебуваючи у закладі, народний депутат та очільники району зустрілися з медичними працівниками, яких привітали з Різдвяно-новорічними святами і з якими обговорили питання медичної та пенсійної реформ, депутатської діяльності та районної влади тощо. 
Іван Спориш завершив своє перебування у районній лікарні лабораторним обстеженням та ультразвуковою діагностикою, зазначивши: Я обираю нашу районну лікарню, бо довіряю тим фахівцям, які тут працюють".
 
РКП "Редакція газети і радіомовлення "Томашпільський вісник"
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини