Провели загальношкільні батьківські збори

   Батьки і діти — одвічна проблема і вічний біль. Бо ж виростають діти і розлітаються птахами по білому світу, а до батьків приходить підступна старість і часто залишаються вони самі. І чудово, як їхні діти мають добре серце і світлу душу, прекрасно, коли вони відчувають відповідальність перед батьками, і у важку хвилину допоможуть. А ще краще, коли діти не чекають, як прийде підступна хвилина, а їдуть просто так, від великої любові, до своїх найрідніших, наймиліших і наймудріших батьків.
   Світ великий і в ньому скільки завгодно прикладів щодо батьків і дітей. Та є одна найбільша заповідь батьківства — це велика любов до своїх дітей, розуміння їхніх потреб, знання того, що діти — це те найбільше, для чого ми прийшли у цей світ, щоб виконати своє призначення на Землі. Яке це велике щастя — мати дитинку. Але  діти — це не тільки радість і рожеві мрії, а велика праця, недоспані ночі, тривоги, які ніколи не кінчаються, переживання за все на світі. І найголовніше тепер — діти. Яку б ви посаду не обіймали, яким би великим в своїх очах ви не були, та пам’ятайте, що вдома вас ждуть ваші рідні діти, ще зовсім маленькі чи вже підлітки для яких ви зовсім і не начальник, і не якась там величина міського значення, а просто — тато і мама. Вони вас чекають і прагнуть поділитись своїми радощами та тривогами, вони вас дуже люблять і готові на все, аби ви їм приділили увагу, поговорили з ними, погрались, почитали, а то й просто посиділи, обнявшись, перед телевізором чи за комп’ютером. Здається, що такі прописні істини всім відомі і всім доступні. Та це тільки здається, бо як же багато горя ми бачимо.
   І про ці всі прості істини обговорювалися на загальношкільних батьківських зборах в Антонівській ЗОШ за участі Томашпільського РЦСССДМ, служби у справах дітей райдержадміністрації та кримінальної міліції у справах дітей. Виступивши перед батьками представники структур наголосили, що разом зі статусом батьківства громадяни набувають права й обов’язки, та несуть відповідальність за виховання і розвиток дитини. Ці права та обов’язки батьків детально висвітлені в Сімейному кодексі України, Законах України   « Про освіту», « Про охорону дитинства». На кожного з батьків покладається однакова відповідальність за виховання, навчання і розвиток дитини. За порушення обов’язків батьківства передбачена  відповідальність.
   
ЗАПАМ’ЯТАЙТЕ ШАНОВНІ БАТЬКИ ЦЕ ВАШ ОБОВ’ЯЗОК І ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ!
 
Фахівець із соціальної 
роботи   РЦСССДМ                           Ганна Полтавська    
 
               
 
 
 
Всі новини