Провели робочу нараду з питань проведення на території району VI черги часткової мобілізації

 
Сьогодні  у залі засідань райдержадміністрації  о 10.00 годині відбулась робоча нарада під головуванням  першого заступника  голови районної державної адміністрації Віктора Ставнійчука. Участь у засіданні взяли голова районної ради Лариса Нароган, заступник голови РДА Дмитро Коритчук, заступник військового комісара Ямпільсько-Томашпільського об’єднаного районного військового комісаріату Микола Біжан, старший оперуповноважений СБУ в  Томашпільському районі Сергій Бабчинський, прокурор Томашпільського району Сергій Півнюк, голова  Томашпільської  районної  первинної громадської організації  ветеранів України Василь Пірожок, сільські та селищні голови району.
На початку наради Віктор Ставнійчук висловив подяку сільським та селищним головам району  за взяття шефства над українськими воїнами, які брали участь в АТО, а також їхніми родинами, з метою надання їм, в разі потреби, морально-психологічної, матеріальної або іншої підтримки. Також розглянув ряд організаційних питань, зокрема наголосив сільським та селищним головам вжити  заходи щодо виділення коштів із сільських та селищних бюджетів відповідно до законодавства на утримання Центру надання адміністративних послуг у Томашпільському районі та на забезпечення харчуванням дітей молодших класів у школах району.
Разом з цим В.А.Ставнійчук повідомив, що згідно з спільною директивою Міністерства оборони України та Генерального штабу України від 1 липня «Про проведення додаткових організаційних заходів у Збройних силах України щодо формування та реформування військових комісаріатів у Вінницькій  області» передбачається, що до вересня  2015 року в області буде створено 9 нових військових комісаріатів.
 В ході наради учасниками зібрання було обговорено  виконання доручення голови РДА від 30.06.2015  №01-09-12 «Про додаткові заходи із проведення VI  черги часткової мобілізації на території району», розглянуто ряд організаційних питань. Перед присутніми з інформацією про хід виконання мобілізаційних завдань  на території району виступив заступник військового комісара Ямпільсько-Томашпільського об’єднаного районного військового комісаріату Микола Біжан. У своїй допвіді М.М.Біжан зазначив, що з 31 серпня 2015 року в районі запрацює Томашпільський районний  військовий комісаріат.
По закінченні наради голова районної ради Лариса Нароган звернулась до керівників територіальних громад району з проханням долучитись до збору чергової гуманітарної допомоги для бійців батальйону «Вінниця», відправка допомоги відбудеться 10 серпня 2015 року.
Також до сільських та селищних голів району звернувся голова  Томашпільської  районної  громадської організації  ветеранів України Василь Пірожок, повідомивши  що наразі в районі проходять  вибори до  первинних ветеранських організацій.
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини