Провели нараду з питань підготовки до наступної черги часткової мобілізації

На виконання  розпорядження голови обласної державної адміністрації від 16.01.2015 року №10 «Про організацію підготовки до наступної черги часткової мобілізації» 22 січня 2015 року під головуванням першого заступника голови районної державної адміністрації  Ставнійчука В.А. було проведено  нараду з головами виконкомів сільських, селищних рад, керівниками закладів охорони здоров'я  щодо організації підготовки до чергової хвилі часткової мобілізації.
В нараді взяли участь:  військовий комісар Ямпільсько-Томашпільського об’єднаного районного військового комісаріату Бойко О.І., заступник начальника РВ УМВС по громадській безпеці Грабчак В.П, начальник відділу цивільного захисту райдержадміністрацій Біжан М.М. 
Військовий комісар проаналізував виконання мобілізаційних заходів в районі  протягом 2014 року, указав на недоліки, які мали місце в організації  вручення повісток для проходження медичного огляду всіма військовозобов'язаними в запасі віком від 20 до 60 років для визнання придатності їх для проходження служби та повісток на мобілізацію до Збройних Сил України.
Крім цього комісар наголосив на дотримані і чіткому виконанню ст.18 Закону України «Про мобілізацію та мобілізаційну підготовку» органами місцевого самоврядування в ході  проведення четвертої хвилі мобілізації .
Перед мобілізацією  кожен військовозобов'язаний  повинен у визначений термін пройти безкоштовний медичний огляд на предмет визнання придатності для проходження військової служби та професійний відбір при військових комісаріатах.
В Указі Президента України про четверту хвилю мобілізації зазначено, що мобілізовані військовослужбовці перед тим як  відправитись в зону ведення бойових дій пройдуть  55-ти денну підготовку  в учбових центрах Збройних  Сил України.  
Підсумовуючи нараду, перший заступник голови райдержадміністрації Ставнійчук В.А. звернув увагу присутніх  на чітке виконання законодавства з мобілізаційної компанії, аби уникнути адміністративної та кримінальної відповідальності за невиконання Указу Президента України від 14.01.2015 року №15 «Про часткову мобілізацію» щодо мобілізації людських та транспортних ресурсів.
 Начальник відділу цивільного захисту райдержадміністрацій Біжан М.М. 
 
Всі новини