Відбулося засідання колегії районної державної адміністрації

28 жовтня  2014 року  в залі засідань райдержадміністрації о 10.00 год. під керівництвом голови райдержадміністрації О.Закорченного відбулося засідання колегії за участю начальників, завідуючих управлінь, відділів, секторів, служб райдержадміністрації та виконавчого апарату районної ради, керівників підприємств, установ, організацій, окремих структурних підрозділів та служб, сільських та селищних голів, засобів масової інформації.
Розпочинаючи засідання Олександр Закорченний  представив та щиросердно привітав з новопризначенням нового прокурора району, радника юстиції Сергія Півнюка, який до цього працював у Вінницькій міжрайонній прокуратурі з нагляду за додержанням законів у  природоохоронній сфері.
Про стан соціально-економічного  розвитку  району за 9 місяців 2014 року  і  першочергові завдання щодо успішного завершення 2014 року доповів  присутнім начальник управління економіки райдержадміністрації  Бойко В. В. Зокрема Василь Вікторович зазначив: за підсумками господарської діяльності суб’єктів підприємництва району:
- обсяг будівельно-монтажних робіт у відповідності до аналогічного періоду 2013 року порівняно зменшився, темп росту склав   82,2 %;
- спостерігається ріст пасажирських перевезень автомобільним транспортом та пасажирообороту - темп росту відповідно  106,7%   та  132,9%. Однак майже на 6% скоротились вантажні перевезення автомобільним транспортом; 
- середньомісячна заробітна плата за січень – червень 2014 року в цілому по району склала 2 635 грн., що становить 98,6 % до середньомісячної заробітної плати по області (по області 2 672 грн.) проти 2 374 грн. у відповідному періоді 2013 року. Темп росту номінальної заробітної плати склав 111,0%. 
- загальний обсяг прямих іноземних інвестицій, спрямованих в економіку району станом на 01.07.2014 року становить 3 млн.108,8 тис. дол. США і в порівнянні з   початком року  приріст склав 461,6 тис. дол. США, іноземні інвестиції на одну особу у звітному періоді склали 90,6 дол. США.
Продовжується  робота щодо участі району в конкурсних програмах, а саме: Проект ПРООН ЄС «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду фаза - ІІІ» – подана заявка району щодо участі та Український фонд соціальних інвестицій – подано пакет документів Великорусавською сільською радою. Окрім того з Європейського Фонду «Підтримка регіонального розвитку в Україні» отримано перший транш в сумі 62 512 євро по проекту щодо створення кооперативу по переробці молока. А також:
- по Пилипи – Борівській сільській раді реалізовано проект  «Нове віконечко – гріє як сонечко». Згідно проекту проведено заміну 16-ти вікон у восьми класних кімнатах;
- по Антонівській сільській раді близький до завершення проект «Вода – це життя». Проект передбачає реконструкцію водогону по селу Антонівка. Вартість проекту становить 95 000,00 грн. На сьогоднішній день залишилось прокласти 250 м. труб, профінансовано на 91 000,00 грн.; 
-по Горишківській сільській раді завершується робота над проектом «Покращення роботи водопостачання та поліпшення якості питної води».  Бюджет проекту становить 41 510 грн. та передбачає реконструкцію системи водопостачання. Профінансовано проект на суму 34 500 грн. Залишились роботи по під’єднанню водопровідної мережі до насосної станції та водонапірної башти;
-по Комаргородській сільській раді активно ведеться робота по реконструкції водогону. Проект має назву «Де вода, там і верба». Проект  передбачає освоєння майже 80 000 грн. На сьогоднішній день профінансовано на суму 45 000,00 грн. Проект в стадії завершення; 
-по Паланській сільській раді реалізовується проект «Тепло і затишок дітям». Проект передбачає проведення енергозберігаючих заходів у будівлі Паланського дошкільного навчального закладу «Берізка», а саме, заміна вікон, дверних блоків та ремонт і облаштування внутрішнього туалету. Бюжет проекту складає 36 000 грн., на сьогоднішній день проект профінансовано на  16 000 грн.;
 - по районному будинку дитячої творчості реалізовано проект «тепло для доступного розвитку вихованців». Проект передбачав заміну опалювальних котлів, вартість проекту становить 27 800 грн. На сьогоднішній день проект завершено. 
- по стаціонарному відділені для постійного або тимчасового проживання Територіального центру продовжується робота по проекту створення належних умов для надання якісних соціальних послуг одиноким громадянам похилого віку в Томашпільському районі. Ведеться робота по облаштування кімнати їдальні  шляхом з’єднання житлового приміщення та приміщення кухні. Бюджет проекту становить 80 000,00 грн. на сьогоднішній день профінансовано 20 200,00 грн;
- територіальні громади с.Антонівка та смт.Томашпіль  завершили роботи по проектах Європейського союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (с.Антонівка ремонт даху і встановлення фотоелектричних модулів, смт.Томашпіль ремонт системи опалення і встановлення фотоелектричних модулів). Сума отриманих коштів від ПРООН ЄС склала 389 292 грн. 
 Продовжив розгляд даного питання, проінформувавши присутніх  про підсумки роботи управління начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації  Випаріна В. Л.
      В районі проведено збирання зернових ранньої групи на площі 17111 га, в тому числі: озимої пшениці – 11282 га., вал- 64.6 тис. тон,  урожайність 57 ц/га;  ярої пшениці – 1651 га. вал – 9.6 тис. тон(58 ц/га);  озимого ячменю - 1585 га. вал – 7.5 тис. тон(47 ц/га); ярого ячменю - 2528 га. вал – 10.5 тис тон(42 ц/га). Валовий збір всіх зернових крім кукурудзи на зерно становить 93 тис. тон.
  Завершено обмолот сої на 5 тис. га вал- 11 тис. тон з урожайністю 23.4 ц/га., соняшника 6.5 тис. га. вал – 16 тис. тон, урожайність 26 ц/га.       Тривають роботи по обмолоту кукурудзи на зерно. Із 9 тис. га. зібрано 4 тис. 951 га., що становить 55% при урожайності 83 ц/га.   По завершенню зернозбиральної компанії очікується вал зернових не менше 163 тисяч тон.        Підходить до завершення збирання цукрових буряків. Із 5 тис.185 га. викопано 4 тис.250 га. (82%) урожайність 490 ц/га. Високий врожай цукрового буряка забезпечить рекордне виробництво цукру у 2014 році .                                     
Розвитком тваринництва в Томашпільському районі займаються 9 господарств . На 01 жовтня 2014 року чисельність ВРХ всього становить 5458 гол., в т. ч. корів  2525 гол.  Зменшення  поголів’я від початку року відбулося на 464 голови, в т. ч.  корів 103 гол. 
За 9 місяців 2014 року:
- валове виробництво молока становить 12 тис. 40 тон. При незначному зниженні валу молока продуктивність корів збільшується;
- надій молока з розрахунку на 1 корову за 9 місяців становить 4740 кг., що перевищує показники минулого року на 139 кг. 
Томашпільською районною радою взято участь в міжнародному конкурсі ЄС «Підтримка регіонального розвитку в Україні» та виграно гранд на суму 478 тис. євро. Проект передбачає створення сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу для забезпечення переробки молока на внутрішньому ринку району а також будівництво міні цеху по переробці молока в с. Антонівка. Перші кошти в сумі 89 тис. євро вже надійшли. Термін реалізації проекту 30 місяців.
Станом на 27.10.2014 року в районі 16333 громадян набули право на земельну частку ( пай )  з них :
- 1242 громадян виділили свої земельні ділянки ( паї ) в натурі ;
- 14687 укладено договорів оренди на земельні частки ( паї ) ;
- 53 укладено договори оренди на невитребувані паї ;
- 315 не визначились, як розпорядитись своїм правом, тобто не переоформили спадщину та не уклали договори оренди, а також планують виділення земельних часток ( паїв ) в натурі.
Начальник відділу розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Червань В. О. докладно ознайомив присутніх з підсумками роботи, щодо ремонту та  реконструкції вуличного освітлення в районі, водопостачання та водовідведення, ремонтних робіт вулично-дорожньої мережі та підсумками проведення місячника благоустрою населених пунктів району. Зокрема зазначив, що відділом ЖКГ  подано перелік об’єктів з будівництва та реконструкції систем централізованого водопостачання та водовідведення до Департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури на участь в обласному конкурсі, до даного переліку включено 4 проекти, а саме: реконструкція водопровідної мережі в с. Антонівка, реконструкція водогону в с. Комаргород, реконструкція мереж водопроводу в с. В.Русава та будівництво каптажного водозабору в с. Вербова, останні з яких тобто Вербова вдало виграли обласний конкурс на суму 50331тис.грн. Кошти станом на 05.09.2014 року надійшли на рахунок сільської ради та перераховані підрядній організації які планують завершити роботи до 1 листопада 2014 року.
 Начальник управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації Косар Г. К. зазначила , що станом на 27.10.2014 року у районі проживає 148 осіб, які прибули із тимчасово окупованої території АРК Крим та районів проведення АТО Донецької та Луганської областей, а саме:
- 4 особи з  АРК
- 144 особи з Донецької та Луганської області;
- 31 сім’я  (або 68 осіб) стали на облік в Управлінні праці та оформились на щомісячну адресну грошову допомогу, відповідно до постанови КМУ від 1 жовтня  2014 року №509, 505 «Про облік осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції та «Про надання щомісячної адресної допомоги особам, які переміщуються з тимчасової окупованої території України та районів проведення АТО, для покриття витрат проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг».
 
Головний лікар районного медичного центру первинної медико – санітарної допомоги Семенюк С. О. проінформувала, що за 9 місяців проведено щорічний медичний огляд дітей дошкільного віку та школярів за обов’язкової участі батьків. Для учасників війни придбано 5 слухових апаратів на загальну суму 4,5 тисячі гривень. З метою ранньої діагностики туберкульозу придбано 3000 доз туберкуліну на суму 30 000 грн, туберкулінодіагностика практично завершено, триває дообстеження дітей, у яких виявлено тубінфікування. Придбано 120 доз вакцини проти грипу на суму 18 000 гривень для імунізації медичних працівників.
Медичні заклади первинної ланки ( ФАПи та амбулаторії) забезпечені медикаментами невідкладної допомоги.  Для порівняння – в 2011 році було витрачено на медикаменти невідкладної допомоги з розрахунку 3,50  грн  на жителя , в 2012 – 4,66 грн, 2013р – 7,67 грн,  2014 р  - 8,2 грн.
З метою виконання доручення голови РДА, щодо здійснення ремонтних робіт в медичних закладах , в 2014 році  завершується капітальний ремонт Комаргородської амбулаторії,  де виконано великий об’єм робіт від заміни даху, підлоги, вікон, дверей до обладнання опалення , опалювального пункту, монтаж котла на альтернативному паливі . Комаргородська громада отримає гарний медичний заклад , який буде надавати медичну допомогу в умовах, що відповідають існуючим стандартам. Освоєно 300 тисяч гривень. Також ремонтні роботи  в 2014 році були здійснені в 14 ФАПах та 4-х амбулаторіях  на загальну суму 84 тисячі гривень,  43 % з яких складають  позабюджетні кошти:                             
З метою виконання заходів з енергозбереження придбано 3 котли на альтернативному паливі ( загальна сума 17,8 тис.грн), один з них вже підключено та використовується у Антонівському ФАПі, другий буде підключено у Комаргородській амбулаторії та третій – обладнано у Липівському ФАПі , який ми плануємо в листопаді цього року реорганізувати у амбулаторію сімейного лікаря, переобладнавши газове опалення та здійснивши поточний ремонт. Обладнано тамбур у Томашпільських амбулаторіях ( 10,3 тис.грн) придбано 3 дизельні установки  ( 16,8 тис.грн). Всі медичні заклади вчасно розпочали опалювальний сезон, забезпечені необхідним паливом- вугіллям , дровами та дров’яними брикетами.
З метою дооснащення медичним обладнанням та медикаментами для медичних закладів центру придбано ваги дитячі-23 шт (16 тис. грн.) , ваги для дорослих-15 шт.( 4, тис.грн) , 6 холодильників (23,5 тис.грн),  тест-смужки для визначення глюкози крові (8 тис.грн), деззасоби (24 тис.грн).
Обладнано інтернет-зв’язок у трьох сільських амбулаторіях та дооснащено комп’ютерною технікою на суму 21 тис.грн.
 
Начальник відділу освіти районної державної адміністрації Коритчук Д. І. зазначив, що відділом освіти та дирекціями навчальних закладів району проведена відповідна робота по підготовці до опалювального періоду. Паливом забезпечені всі навчальні заклади . Завезено 348 т вугілля , 800 м2 дров . Заключені договора на постачання газу.
Завершена робота по переведенню котелень Височанської, Великорусавської, Комаргородської , Вапнярківської та Вапнярської № 2 шкіл на твердопаливні котли ( Витрачено коштів 1440847 грн.). Для опалення цих шкіл буде завезено 60 т паливних брикетів на суму 90 тис. гри
Крім того замінено два газових котли у БДТ ( 30 000 грн.) та один твердопаливний котел у початковій школі Вапнярської ЗОШ № 1, на що використано 99591 грн.
Завершено роботи по утепленню фасаду та перекриття даху у Рожнятівській школі, частково перекрито дах у Великорусавській та Вапнярській № 1 школах ( Витрачено 90 000 грн.)
Замінено 187 вікон на металопластикові ,на що використано 374 тис.грн., з них бюдежтних 242 тис.грн. та 132 тис. грн. позабюджетних коштів). Планується ще замінити 20 вікон у БДТ
 На даний час залишається не вирішеним питання введення в експлуатацію котельні у Гнатківській ЗОШ І-ІІІ ступенів, тому, що кошти на завершення її будівництва не поступали. Школа опалюється.
 
З інформацією,  щодо виконання бюджету району за 9 місяців 2014 року виступив начальник фінансового управління  районної державної адміністрації Дорось О. М.
Зведений бюджет Томашпільського району за 9 місяців 2014 року по доходах загального фонду з урахуванням всіх міжбюджетних трансфертів, а саме, дотацій та субвенцій виконано на 99,6 % до уточненого плану звітного періоду, так при при уточненому плані в сумі 97 489,7 тис. грн., надійшло 97 146,4 тис. грн. надходжень. 
  За січень – вересень поточного року власні та закріплені доходи загального  фонду бюджету району виконано на 112,7 % виконання до планових показників, затверджених органами місцевого самоврядування, а саме:
- районний бюджет виконано на 112,7 % виконання до уточнених планових показників звітного періоду,
 - бюджети селищ на 106,1 %, 
- бюджети сіл на 121,7 % виконання. 
До спеціального фонду бюджету району (без урахуванням міжбюджетних трансфертів) мобілізовано 3 139,9 тис. грн. надходжень, що становить 59,8 % виконання до уточненого плану на рік. 
На видатки загального фонду бюджету Томашпільського району за 9 місяців 2014 року спрямовано 93 366,6 тис.грн., що становить  91,5 % до уточненого плану на звітний період. 
На утримання соціально – культурної сфери використано 79 957 тис.грн., що становить 85,6 % загального обсягу видатків. 
Із загальної суми видатків, видатки на захищенні статті за січень – вересень місяць 2014 року в цілому по району склали 42 867,3 тис.грн. при уточненому плані 46 079,2 тис.грн., що становить 93 % до уточненого плану на звітний період.
По спеціальному фонду бюджет району при уточненому призначені на 9 місяців 15 269,3 тис.грн. виконано 6 722,2 тис.грн., що становить  44 %.
Слід відмітити, що при формуванні бюджету району на 2014 рік в повному обсязі враховано потребу в асигнуваннях на оплату праці з нарахуваннями, енергоносії та комунальні послуги, медикаменти, продукти харчування, інші захищені статті бюджету та першочергові поточні видатки без яких неможливе нормальне функціонування бюджетних установ, що забезпечило протягом 9 місяців 2014 року безперебійне фінансування установ по зазначених видатках, недопущення кредиторської заборгованості та виконання програм економічного і соціального розвитку на 2014 рік.  
Так, з районного бюджету, на виконання пріоритетних напрямків соціально-економічного розвитку району, додатково за звітний період передбачено асигнування в загальній сумі  2 492,6 тис.грн. та з обласного бюджету до бюджету Томашпільського району виділено додатково кошти в загальній сумі 1 157,7  тис.грн.. 
 
Про готовність підприємств житлово-комунального господарства, соціальної інфраструктури району до роботи в осінньо-зимовий період 2014-2015 років доповів начальник відділу розвитку  інфраструктури та житлово – комунального господарства районної державної адміністрації Червань В. О., докладніше зупинившись на ДНЗ. У районі працює 23 дошкільних навчальні заклади з яких 4 (Вербівський, Кислицький, Марківський, Рожнятівський) опалюються від шкільних теплопунктів, в 5-ти газове опалення, котли на твердому паливі в 7 закладах і в 7  пічне опалення. Всі дитячі садочки в Томашпільському районі рахуються на балансі сільських та селищних рад. Великорусавський, Височанський, Колоденський, П-Борівський, Антонівський, Нетребівський  дитячі садочки опалюються твердопаливними котлами. Липівський дитячий садочок до кінця 2014 року планують перевести на альтернативний вид палива.  По  Антонівському садочку ремонт зроблений на 100%, вікна всі поміняні на металево пластикові, дах перекритий метало-черепицею, на сезон забезпечені паливом в кількості 6 тон вугілля та 2 тонни дров. Нетребівський садочок опалюється грубкою та твердопаливним котлом, Пеньківський садочок опалюється двома грубками, стан яких задовільний. Забезпеченість пальним на сезон складає 90%.
 
Керівник апарату райдержадміністрації Калась В. І. доповів присутнім про стан виконавчої дисципліни та організації виконання розпоряджень та доручень голів обласної державної адміністрації та районної державної адміністрації.
Про стан забезпечення конституційного права громадян на звернення та дотримання Закону України “Про звернення громадян ” під час їх розгляду в управлінні праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації доповіла начальник управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації Косар Г. К.
По закінченні колегії Олександр Григорович доручив апарату райдержадміністрації підготувати проект розпорядження голови райдержадміністрації про стан соціально-економічного  розвитку  району  за за 9 місяців 2014 року та дав ряд усних доручень.
 
 
 
 
 
 
Всі новини

E-Mail: *

Пароль: *


Ще не зареєстровані? Реєстрація