Протягом року зроблено чимало

У четвер, 19 березня 2015 року, у Кислицькому сільському клубі було досить людно. Близько полудня перед громадою про свою роботу у минулому 2014 році прозвітував сільський голова Олексій Слюсарчук. Також прибули на збори громадян голова районної державної адміністрації Олександр Закорченний, голова районної ради Лариса Нароган, прокурор Томашпільського району Сергій Півнюк, начальник РВ УМВС України у вінницькій області Віталій Стахов, начальник управління праці  і соціального захисту населення райдержадміністрації Галина Косар, начальник управління Пенсійного фонду у Томашпільському районі Валентина Чорногогуз, дільничний інспектор міліції Олександр Кривко та представники землеорендаря «Кряж і К» Олександр Войтенко та Андрій Горупай.
Перед початком зібрання гості з району відвідали заклади соціальної сфери села – Кислицький ФАП та Кислицьку ЗОШ І-ІІст. 
«Основним досягненням 2014 року, які вдалося втілити в життя є організація виконання бюджету, адже це є основою виконання програми соціально-економічного розвитку територіальної громади. В цілому бюджет за 2014 рік по дохідній частині загального фонду виконано на 110,9%, при плані 438203 грн. надійшло 486184 грн. та по спеціальному фонду - на 93,0 %, при плані 24792 грн. надійшло 23071 грн., що дало змогу виконати заплановані статті бюджету.
В 2014 році сільська рада та виконавчий комітет основну увагу приділяли вирішенню невідкладних економічних питань, благоустрою села, безперебійному функціонуванню сільських установ: освіти, культури, охорони здоров’я, комунального підприємства.
Гордістю територіальної громади є школа. На даний час в школі навчається 52 учні, яких навчає 18 вчителів. Серед них 4 вчителя вищої категорії, 5 - першої, 3 - другої і 6 - спеціалістів. Учні та вчителі школи приймають участь в районних олімпіадах та різноманітних конкурсах і займають призові місця.
Сільська рада постійно надає допомогу адміністрації школи в вирішені питань організації навчально - виховного процесу. До проблем школи не байдужі й наші інвестори та спонсори, якими було надано допомогу для підготовки навчального закладу до нового навчального року в сумі 4100 грн., а саме: 3000 грн. - СТОВ «Кряж і К», 500 грн. - СФГ «Вапнярук», 350 грн. - ПП «Давидчук», 285 грн. - спілка пайовиків с. Кислицьке. 1 вересня школі СТОВ «Кряж і К» було надано благодійну допомогу в вигляді спортивного інвентарю, на святкування Нового року закуплено для всіх учнів школи Новорічні подарунки.
Дошкільний навчальний заклад в селі  має одну різновікову групу, за списком на початок 2014-2015р налічується 25 дітей. Влітку цього року в дитячому садочку скооперувавши кошти сільського бюджету, комунального підприємства і спонсорську допомогу СТОВ «Кряж і К» було проведено ремонт, а саме капітально відремонтовано внутрішню вбиральню, все облицювано плиткою, встановлено умивальник, дитячий унітаз, полагоджено вентиляцію, також відремонтовано коридор. В їдальні встановлено мийку для миття посуду, бойлер, підведено гарячу воду. По всіх кімнатах був зроблений косметичний ремонт працівниками ДНЗ.
В жовтні сталась неприємність - було затоплено повністю їдальню. Шпалери довелось обривати, дерти потолки, сушити стіни.
Ми звернулись з проханням до районної адміністрації та районної ради по фінансову допомогу для ремонту їдальні і отримали 10 тис. грн. на відновлення кімнати. На даний час вже пошпакльовані потолки та стіни, встановлено нову проводку, плафони, оновлено панель, залишилось поклеїти шпалери, покрасити підлогу. Оплату робіт найманим працівникам надано за рахунок КП «Кислицьке».
Працівниками фельдшерсько - акушерського пункту здійснювались амбулаторні прийоми, надавалась медична допомога на дому, проводився патронаж дітей та вагітних. Організовували прийоми хворих сімейним лікарем. Забезпечували підготовку проведення профогляду школярів та дітей дошкільного віку. На безкоштовну первинну допомогу в 2014 році було виділено 3077 грн..На потреби районної лікарні було зібрано 500 кг картоплі. 
На протязі 2014 року в Кислицькому будинку культури проводились ремонтні роботи, було залучено кошти місцевого бюджету, КП «Кислицьке» і спонсорські «Кряж і К» згідно соціальної угоди. Відремонтовано капітально дві кімнати на другому поверсі, встановлено два енергозберігаючих вікна, побудовано грубку, проведено швидкісний інтернет, закуплено комп'ютер, комп'ютерний стіл, на що було потрачено 31 тис.грн., з них:
- бюджет сільської ради -10500 грн.
- «Кряж і К» - 12000 грн. (з них 6000 придбання комп'ютера)
- КП «Кислицьке» - 6000 грн.
- СОК ТРАД «Надія» - 1800 грн.
Протягом звітнього року сільською бібліотекою було залучено і перереєстровано 422 користувачі. Протягом 2014 року у бібліотеці було проведено ремонт на суму 6950 грн., з них:
-бюджет сільської ради - 2950 грн.
-КП «Кислицьке» - 3000 грн.
- СТОВ «Кряж і К» - 1000 грн.
Капітально відремонтовано читальний зал, відшпакльовано потолок, поклеєні обої, замінено світильники, відремонтовані столи, зроблено поточний ремонт кімнати, де зберігаються книги.
На протязі 2014 року виконком сільської ради переймався питаннями благоустрою населеного пункту, а саме: ремонтом доріг, прибиранням кладовища, придорожніх лісосмуг, побілкою дерев та стовпів, ліквідацією сміттєзвалищ, прибиранням підвідомчих територій. Дана робота буде продовжена і в 2015 році.
Кислицьке комунальне підприємство працює на протязі 9 років. Надає такі платні послуги населенню, як централізоване водопостачання, вивезення сміття, розчистка доріг від снігу, оренда приміщень, транспортні послуги.
Довжина мережі яку обслуговує КП «Кислицьке» становить 8,6 км, кількість споживачів 156, організацій - 5. Вивезення сміття проводимо два рази на місяць- 1 - та -3-неділю місяця без коштовно за рахунок комунального підприємства.
 В 2014 році було заключено соціальні угоди :
- «Кряж і Ко» на суму - 23800 грн. Виконання склало - 23800 грн. З них:
- Школа, ремонт - 3000 грн.
- Новорічні подарунки - 1800 грн. Благоустрій - 3000 грн.
- Ремонт БК - 5000 грн. Ремонт ДНЗ -5000 грн.
- Ремонт доріг - 6000 грн.
Меморандуми з фермерськими господарствами:
За 2014 рік СФГ «Слободянюк В.Ф.» - 2500 грн. - не виконано.
СФГ « Вапнярук В. Д.» - 2500грн. - 500 грн.надано для ремонту школи, решта не виконано.
ПП «Давидчук» - 2250 грн. - 350 грн. надано для ремонту школи, решта не виконано.
Фінансування волейбольної команди:
- Бойко Василь Пантелеймонович- 300 грн.
- Момот Володимир Михайлович - 260 грн.
- КП «Кислицьке» - 500 грн. 
На протязі 2014 року в зв’язку з подіями на Сході та згідно Указу Президента по всій Україні та на нашій території проводилась мобілізація. З 106 військовозобов’язаних пройшли медичну комісію 52 чоловіка. На даний час мобілізовано 9 чоловік. В 2014 році 4 чоловіка, в 2015 році - 5 чоловік. Горячей Сергій - перебуває на військовій службі за контрактом з 2013 року.
Протягом 2014 року жителями села та бюджетними установами надавалась фінансова та інша допомога учасникам АТО. За що я хотів би всім подякувати, хто приймав у цьому участь .Окреме спасибі волонтерам, які доставляли допомогу на Схід це Жмудь Сергій, Тімков Сергій та наш односельчанин Данилюк Юрій Олексійович. Також допомогу надав СТОВ «Кряж і К» в сумі 14500 грн., в розмірі 1500 грн. кожному мобілізованому за що Вам велике спасибі! Трьом учасникам АТО завезено по 4 складометри дров. Рішенням сільської ради надано земельну ділянку Копичинському Олександру для ведення особистого селянського господарства. В подальшому будем продовжувати надавати допомогу та підтримку по мірі можливості усім хто буде її потребувати» - доповів Олексій Слюсарчук.
Разом з цим у своєму виступі сільський голова визначив ряд панів на поточний рік, зокрема:
1. Освітлення вулиць Ковпака. Загальна протяжність вулиць 800 м, 11 світлоточок на загальну суму - 11702 грн.
2. Поточний ремонт доріг по селу: за рахунок бюджету сільської ради - 10700 грн.
3. Поточний ремонт у будинку культури, запланований обсяг витрат 4673 грн.
4. Поточний ремонт у ДНЗ,  запланований обсяг витрат 10700 грн.
 
Серед проблемних питань: необхідність встановлення ігрового майданчика у дитячому садку, ремонт доріг, ліквідація стихійних сміттєзвалищ.
 
 
 
 
 
 
 
Автор фото РКП "Редакція газети і радіомовлення "Томашпільський вісник"
 
 
 
Всі новини