Про працевлаштування вимушено переміщених осіб

 

    У зв’язку з тимчасовою окупацією частини території України та проведенням антитерористичної операції у Донецькій та Луганській областях на сьогодні однією із найактуальніших проблем є проблема працевлаштування вимушених переселенців. На жаль, мають місце факти відмови окремих роботодавців у прийомі таких осіб на тимчасову роботу, а також працевлаштування без офіційного оформлення, невиплати заробітної плати.

 Право громадян України на працю, - тобто на одержання роботи з оплатою праці не нижче встановленого державою мінімального розміру забезпечується державою.

Статтею 2 КЗпП гарантується рівність трудових прав усіх громадян незалежно від походження, соціального і майнового стану, расової та національної приналежності, статі, мови, місця проживання та інших обставин. Громадяни мають право на звернення до суду для вирішення трудових спорів незалежно від характеру виконуваної роботи або займаної посади.

    Відповідно до ст.115 КЗпПУ заробітна плата  працівникам має виплачуватися регулярно в робочі дні у строки, встановлені колективним договором, але не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів, та не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата.  У разі коли день виплати заробітної плати збігається з вихідним, святковим або неробочим днем, заробітна плата виплачується напередодні. Заробітна плата працівникам за весь час щорічної відпустки виплачується не пізніше ніж за три дні до початку відпустки.

   Право працівника на отримання заробітної плати не рідше двох разів на місяць належить до числа умов, визначених законодавством і не може бути погіршене ні за згодою сторін, ні на підставі колективного договору. Конкретні терміни виплати заробітної плати передбачаються в колективному договорі.

   Зарплата виплачується працівникові за місцем його роботи. За особистою письмовою згодою працівника виплата зарплати може здійснюватись через установи банків, поштовими переказами на вказаний ним рахунок (адресу) з обов'язковою оплатою цих послуг за рахунок власника ( ст. 25 Закону «Про оплату праці»).

  Працівники, які своєчасно не отримали зарплату у зв'язку з порушенням термінів її виплати, мають право на компенсацію заробітної плати за умови, якщо затримка виплати заробітної плати становить один і більше календарних місяців. Сфера і порядок нарахування компенсації визначені Законом України 19 жовтня 2000 р. «Про компенсацію громадянам втрати частини доходів у зв'язку з порушенням строків їх виплати».

Власник не має права не проводити компенсацію, посилаючись на тяжкий фінансовий стан підприємства.

Відповідальність за порушення законодавства про працю передбачено статтею 265 КЗпП.

 

Управління праці та соціального захисту населення                             

 

 

Всі новини

E-Mail: *

Пароль: *


Ще не зареєстровані? Реєстрація