Перед громадою прозвітував Стінянський сільський голова

Сходи громадян у територіальних громадах району тривають. 2 квітня 2015 року  про свою роботу у 2014 році перед односельцями прозвітував Стінянський  сільський голова Анатолій Кривов’яз. 
На сході громадян також були присутні: перший заступник голови райдержадміністрації Віктор Ставнійчук,  заступник голови районної ради Валентина Залюбівська,  виконавчий директор АФ «Томашпільське» ТОВ «АК «Зелена долина» Ігор Павлюк та  дільничний інспектор міліції Денис Копил.
У своєму виступі очільник громади Анатолій Кривов’яз підвів підсумки прожитого і зробленого громадою за минулий рік.  
«На території сільської ради розташована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, в якій навчається - 77 учнів, дитячий садочок, який відвідує 22 дитини, ФАП, будинок культури, а також господарюючі суб’єкти:
- ТОВ АК « Зелена долина »
- фермерське господарство «Славутич»
- фермерське господарство «Відродження»
- фермерське господарство «Миколаївське»
- фермерське господарство «Чопик О.О.»
- фермерське господарство «Стіна»
- та 56 одноосібників які вийшли з своїми паями.
На протязі 2014 року було проведено 11 сесій, із них 4 чергових, 7 позачергових та 13 засідань виконавчого комітету. 
Обсяг бюджету сільської ради в 2014 році становив 596 тис.789 грн., виконання склало 101%. Поступило до бюджету 295тис.340грн. власних та закріплених доходів. Одержано дотацій з бюджету вищого рівня - 302 тис. 786грн. Сільською радою було укладено соціальні угоди з фермерами на 2014 рік, в сумі 70 726  гривень.
Питання благоустрою села в 2014 році займало важливе місце в діяльності сільської влади. Протягом звітного періоду було проведено грейдерування та ямковий ремонт доріг по вулицях Берегового, Кельбаса, Леніна, Мічуріна.
Під час проведення двомісячника по наведенню порядку:
- проведено підчистку лісосмуг прилеглих до під’їзних доріг села Стіна;
- працівниками сільської ради проводилася зачистка сміття на кладовищі; прибирання та побілка дерев в центрі села, біля установ, та пам’ятника загиблим односельчанам; прибирання та розчистка прибережної смуги річки, біля стадіону, ліквідація стихійних сміттєзвалищ.
По вул. Леніна, Фермерським господарством «Відродження» проведено капітальний ремонт містка через річку. По вул. Леніна проведено реконструкцію вуличного освітлення за рахунок сільської ради.
До дитячого садочка «Журавлик» закуплено лінолеум в приміщення їдальні за кошти сільської ради. За кошти ТОВ АК « Зелена долина » придбано плінтуса та інші комплектуючі матеріали. Облаштування закупленого матеріалу проводилося за кошти ФГ «Миколаївське», працівниками дитячого садка та батьками, діти яких відвідують дитячий садочок, проводиться поточний ремонт приміщення та впорядкування прилеглої території.
Для дотримання теплового режиму всі бюджетні установи були забезпеченні в повному обсязі дровами та твердим паливом.
Стінянською сільською радою у 2015 році розроблено та направлено проект на тему «Вуличне освітлення » на обласний конкурс розвитку територіальних громад.
У поточному році плануємо здійснити:
- ремонт доріг по селу;
- проведення поточних ремонтів в приміщеннях бюджетних установ;
-  проведення розчистки річки від захаращення деревиною;
-  ремонт даху на автобусній зупинці;
-  ремонт пішохідних переходів через річку;
 -  наведення порядку на кладовищі;
-  утилізація стихійних сміттєзвалищ;
-  реконструкція вуличного освітлення, тощо».
В ході зборів перед громадою села  також виступили перший заступник голови райдержадміністрації Віктор Ставнійчук,  заступник голови районної ради Валентина Залюбівська та дільничний інспектор міліції  Денис Копил.
Далі, як і передбачалось порядком зборів , жителі села мали нагоду поспілкуватися й адресувати свої запитання представникам районних служб і відомств. Хвилюють сельчан погані дороги,  продовження робіт з освітлення  вулиць по селі тощо.
 
 
 
 
 
Всі новини