Обирали, щоб нарешті жити краще

Ситуація, в якій останнім часом опинилася наша країна, уже давно вимагала заміни парламенту, вибори нового складу якого відбулися минулої неділі. В нашому районі, слава Богу, пройшли вони спокійно, без порушень виборчого законодавства. Приємно, що на виборчі дільниці люди йшли родинами, сусіди - разом по кілька сімей. Зупинялися біля стенда, де були розміщені фотографії, біографії кандидатів у народні депутати по нашому виборчому округу №15, вивчали їх, жваво обговорювали. На запитання, чого очікують від нового складу парламенту, говорили в основному про надію: надію на швидше врегулювання ситуації на Сході і повернення країни до мирного життя, на заможне життя, на зміни, що приведуть Україну у європейську родину та ін.
Томашпільчани не приховували й свого незадоволення.
- Для чого Україні аж 450 депутатів? Вистачить й половини, а то й менше. І зарплату їм давати з розрахунку, як більшості пенсіонерам - пенсії за 30-40 років сумлінної праці: по 1000 гривень на місяць. Хай покажуть, як ними розпоряджатися, щоб вистачило на ліки, комунальні послуги, харчування. І, як депутати Голландії, щоб їздили на велосипедах.
- А партій скільки наплодили - аж 29! Ледь дочитала їх список у бюлетні! Має бути кілька, але дієвих, авторитетних, впливових.
Окремі виборці не робили секрету з того, за кого голосували.
- Я - за Сергія Жмуда. Молодий, успішний бізнесмен, не раз уже збирав від жителів району, сам відвозив продукти харчування, одяг безпосередньо в гарячі точ¬ки військового конфлікту на Сході, де несуть службу наші земляки. А щодо політичних партій, то віддала перевагу партії Яценюка. Вважаю, що вона має бути добрим помічником Главі держави Петру Порошенку, за якого я голосувала на президентських ви-борах, - сказала молода жінка.
- А я - за Івана Спориша і "Блок Петра Порошенка".
- Я - за "Батьківщину", - казали люди.
До Томашполя виконати свій громадянський обов'язок прибув наш земляк, голова облдержадміністрації Анатолій Олійник. "Сподіваюся, що день виборів стане епохальним для нашої держави, як щодо подальшого європейського майбутнього, так і в питанні утвердження світових демократичних стандартів у повсякденному житті", - сказав Анатолій Дмитрович в коментарі для преси.
Голова облдержадміністрації також повідомив, що, за оперативною інформацією, в області усі 1660 дільничних та 8 окружних виборчих комісій без збоїв розпочали свою роботу. Відтак висловив подяку усім, хто задіяний у виборчому процесі, - як членам ДВК й ОВК, так і спостерігачам та довіреним особам - за те, що Вінниччина черговий раз продемонструвала свою демократичність та прагнення до принципів цивілізованого суспільства ХХІ століття.
Цього дня зробили свій життєвий і громадянський вибір томашпільчанка Вікторія Вільганюк та її наречений Віктор. Після вінчання в костелі, уклавши сімейний союз на Небесах і утвердившись у своєму рішенні разом пліч-о-пліч іти по життю, молодята завітали на виборчу дільницю. Ґречно тричі вклонилися людям, які стояли біля кінотеатру, де проходили вибори та членам виборчої комісії, вони взяли бюлетні, зайшли в кабінку і віддали голоси, як сказали, за щасливе майбутнє своєї новоствореної сім'ї та всієї України.
Згідно з попередніми результатами голосування з виборів народних депутатів України по багатомандатному виборчому округу №15 в нашому районі працювало 34 виборчих дільниці. Із загальної кількості виборців 27437 у голосування взяли участь 14416 осіб (52,5%). Серед політичних партій лідирує "Блок Петра Порошенка" (37,8 % голосів). Далі йдуть "Народний фронт" - 25% голосів, Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" - 6,8 %, Радикальна Партія Олега Ляшка -6,1%, Об'єднання "Самопоміч" - 5,4 %, Всеукраїнське об'єднання "Свобода" - 2,4 %, "Громадська позиція (Анатолій Гриценко)" - 7,1 %, "Опозиційний Блок" - 1,4, "Сильна Україна" -1,2.
Серед кандидатів у депутати - мажоритарників найбільше шансів пройти до парламенту має Іван Спориш - за нього віддали свої голоси 7748 осіб (53,7 %), за Василя Вовка - 2054 (14,2%), Вадима Кудіярова - 491 (3,4 %), Анатолія Банаха - 377 (2,6%).
Також 26 жовтня відбулися проміжні вибори Комаргородського сільського голови. На цю посаду висунули свої кандидатури пенсіонери Микола Гудима (1965 р.н), Андрій Кісь (1953 р.н) та тимчасово непрацюючий Володимир Шевчук (1971 р.н). Очільником своєї територіальної громади комаргородці обрали Володимира Григоровича Шевчука, віддавши за нього 296  голосів (38,9%). За Миколу Гудиму проголосувало 265 односельчан (34,8%), за Андрія Кіся - 180 (23,6%).
В Ракові відбулися повторні ви¬бори депутатів сільської ради: 100% кількістю голосів депутатом сільради стала самовисуванець, безпартійна Вікторія Болган.
Вибір зроблено. Тепер будемо жити краще!
 
Тетяна ПЕТРОВСЬКА.
 
Всі новини

E-Mail: *

Пароль: *


Ще не зареєстровані? Реєстрація