Обговорили стан впровадження Урядової програми «Доступні ліки»

17.05.2017 р. за ініціативи голови Томашпільської РДА О.Г. Закорченного в  ресурсному Центрі розвитку громад Томашпільського району  було проведено круглий стіл – нараду, участь в якій взяли сімейні лікарі та медсестри Томашпільського РМЦ ПМСД, представники аптечних закладів району, лікарі Томашпільської ЦРЛ з метою обговорення стану впровадження Урядової програми «Доступні ліки». Розпочинаючи нараду, голова РДА Закорченний О.Г. проінформував присутніх про проблемні питання, які було розглянуто на нараді у Вінницькій ОДА 13.05.2017 р. Зокрема Олександр Григорович зупинився на питаннях забезпечення доступності ліків до найбільш віддалених населених пунктів району,  максимального  охоплення пацієнтів з метою використання цільових коштів, виконання індикаторів реформування первинної ланки охорони здоров’я.
Головний лікар Томашпільського РМЦ ПМСД Семенюк С.О. окреслила основні результати впровадження програми «Доступні ліки» за квітень та травень, акцептувала увагу на фактичному отриманні пацієнтами ліків в аптеках, співпраці медпрацівників первинної ланки та фармацевтів, недопущенні відмов пацієнтам в  забезпеченні необхідними ліками.
Відбулась жива, конкретна розмова в пошуках вирішення наявних проблем. Лікар – кардіолог Томашпільської ЦРЛ Максіменко О.М. підкреслив важливість отримання ліків пацієнтами із  серцево – судинними захворюваннями. 
Підсумовуючи обговорення, голова РДА Закорченний О.Г. висловив сподівання щодо активізації роботи в даному напрямку всіх зацікавлених сторін, своєчасного  використання цільових коштів на реалізацію програми «Доступні ліки» в нашому районі.   
 
 
 
 
 
Всі новини