Нарада за участі заступнка обласного військового комісара С.Збрищака

Здавалося б, у час, коли на сході нашої держави продовжується неоголошена війна, тут, на мирній території, навіть думки не повинно виникати про хабарництво та корупцію серед військовослужбовців. Проте і зараз серед працівників військових комісаріатів та членів призовних комісій нашої держави є "ласі до наживи" особи, які за "невеличку винагороду допоможуть вирішити всі питання". Їх "діяльність" не лише кидає тінь недоброзичливості на Збройні Сили України, а й підриває віру в державу загалом. 
"Як не прикро, але продовжують надходити новини про все нові випадки хабарництва серед працівників військових комісаріатів нашої країни, - під час зустрічі із членами призовної комісії та військовими зазначив заступник військового комісара - начальник відділу обліково-мобілізаційної роботи Вінницького обласного військкомату Сергій Збрищак. - І вже в перших числах 2018 року на хабарництві "за руку зловили" військовослужбовців ЗСУ у Харківській та Донецькій областях. У 2017 році було виявлено 340 кримінальних правопорушень, з яких 35 - це корупційні діяння, 26 таких ганебних випадків зареєстровано у Збройних Силах України. Саме з метою профілактики та недопущення корупційних діянь на теренах Томашпільщини і відбувається наша сьогоднішня зустріч. Бо ж переконаний, що кожному військовослужбовцю хочеться бути разом зі своєю сім'єю, а не проводити роки за ґратами. Крім того, особовому складу вкотре хочу наголосити на невідворотності покарання військовослужбовців Збройних Сил України за злочини корисливої спрямованості".
Про міру кримінальної відповідальності за вчинення корупційних діянь та наслідки, що можуть мати місце в разі вчинення таких правопорушень,ішлося у виступі начальника Томашпільського відділу Могилів-Подільської місцевої прокуратури Ігоря Мазура. Він також наголосив, що всі працівники військкомату зобов'язані до 1 квітня 2018 року подати свої податкові декларації за 2017 рік.
Про обмеження, які поширюються на військовослужбовців Збройних Сил України, розповів заступник начальника Томашпільського відділу поліції, начальник слід-чого відділу, капітан поліції Юрій Оськін.
А присутній на зібранні перший заступник голови райдержадміністрації Віктор Ставнійчук зазначив: "Покарання за хабарництво має бути серйозним. І звичайні люди не повинні боятися повідомляти про вимагання посадовців. Хабар - це злочин! А хабар у час війни та ще й серед військових - це подвійний злочин! І не лише має бути суспільний осуд і кримінальна відповідальність, а й усі "ласі до наживи" мають відслужити "на передку", у штрафбатах, щоб більше охоти вимагати в людей гроші не було!"
 
РКП "Редакція газети і радіомовлення "Томашпільський вісик"
Тетяна ЮЗВАК
 
 
 
 
 
Всі новини