На Тростянеччині під головуванням Валерія Коровія відбулось виїзне засідання колегії облдержадміністрації

 
В актовій залі філії «Переробного комплексу» ТОВ «Вінницька птахофабрика», що в м. Ладижин, 16 липня підбивали підсумки ІІ кварталу та півріччя роботи обласної державної адміністрації з окремих питань соціально-економічного розвитку області.
В засіданні колегії взяли участь голова обласної Ради Сергій Свитко,перший заступник Ладижинського міського голови Павло Анущенко, голови райдержадміністрацій та районних рад, міські голови міст обласного значення, а також керівники обласних управлінь, установ та організацій.
«Не випадково місцем проведення сьогоднішньої колегії нами було обрано Ладижин,- зауважив у вступному слові Валерій Коровій.- Те,що ми декларуємо, до чого прагнемо, великою мірою віддзеркалюється саме тут, у Ладижині».
Голова ОДА повідомив, що під час наради в м. Одесі Президентом України Петром Порошенком розглядався блок питань, який по великому рахунку формує стратегічне бачення державної вертикалі у питаннях боротьби з корупцією, питаннях безпеки, та в формуванні й розвитку територій шляхом залучення інвестицій. «Саме крізь цю призму ми на сьогоднішній день ставимо на розгляд цілий ряд питань, які є для нас вкрай важливими - безпековий блок : територіальна оборона, мобілізація, соціальна адаптація демобілізованих воїнів, боротьба з корупцією, децентралізація та добровільне об’єднання громад»,- зазначив очільник області.
Також на колегії розглядались питання перспектив розвитку промислового сектору області та залучення інвестицій, стратегічні аспекти розвитку аграрного сектору області. Окремо були визначені завдання органів місцевої влади в процесі бюджетної децентралізації та дотримання фінансово-бюджетної дисципліни. Деяку дискусію присутніх в залі визвало питання про хід виконання завдань шостої черги часткової мобілізації, інформацію про яку оприлюднив обласний воєнком.
Підсумовуючи засідання, голова ОДА подякував усім присутнім, підкресливши що дискусія під час обговорення вийшла дуже цікава і корисна, оскільки деякі питання справді «визріли для обговорення».
Валерій Коровій також привітав колег із знаковою подією : «Сьогодні Верховною Радою України прийнято до розгляду і проголосовано у першому читанні закон про внесення змін до Конституції України в частині децентралізації. За це проголосувало 288 народних депутатів. Є позитивний висновок Венеціанської комісії, тож маємо реальну можливість на наступній сесії. яка розпочнеться з 1 вересня,акумулювати 300 голосів і прийняти зміни до Конституції України. Це дасть можливість нововибраним Радам обласного, районного рівня працювати в новому правовому полі, які визначають основні засади децентралізації».
 
 
Всі новини