Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області інформує:

До відома сільгоспвиробників та експортерів сільськогосподарської продукції до країн-членів Євразійського економічного союзу! 
 
Низка країн світу, зокрема країни ЄС, Євразійського Економічного Союзу, Індонезії, Кенії, КНР, Туреччина висувають фітосанітарні вимоги щодо експорту деяких рослин та продуктів рослинного походження виключно  із зон, ділянок та місць виробництва вільних від регульованих шкідливих організмів.
В інших випадках експорт рослин та продуктів рослинного походження до таких країн неможливий.
З метою попередження невиправних бар’єрів у міжнародній торгівлі українськими рослинами та продуктами рослинного походження, надання можливостей вітчизняному сільгоспвиробнику вдало реалізувати свою продукцію здійснювати її експорт з офіційно встановлених та/або підтриманні статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від шкідливих організмів в період вегетації сільськогосподарських рослин там, де це необхідно Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області пропонує завчасно звертатись до фахівців управління фітосанітарної безпеки для проведення процедури офіційного встановлення статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів.
Для цього особа має направити листом комплект документів, визначених наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 07.08.2012 № 487  на адресу Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області (м.Вінниця, вул. Максимовича,19), а саме:
1. Заява про встановлення та/або підтримання офіційного статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів;
2. Копія плану земельної ділянки (витягу з документації із землеустрою), на якій планується офіційне встановлення місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів;
3. Копія документа, який засвідчує право власності або користування (в тому числі оренди) на земельну ділянку, на якій планується офіційне встановлення місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів;
4. Документ, що підтверджує внесення плати за обстеження посівів сільськогосподарських культур, плодових культур, розсадників, промислових садів, присадибних ділянок та лісосмуг щодо виявлення карантинних організмів для надання та/або підтвердження статусу місця виробництва або виробничої ділянки на вимогу особи, що здійснює виробництво об'єктів регулювання, передбачених Законом України "Про карантин рослин", розмір яких визначено Постановою КМУ від 28.12.2011 №1348, яка розміщена за посиланням:http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/1348-2011
За результатами проведених заходів, пов’язаних зі встановленням та/або підтриманням статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів, присвоюється реєстраційний номер місцю виробництва або виробничій ділянці, вільних від регульованих шкідливих організмів.
Зазначені фітосанітарні заходи проводяться впродовж вегетаційного періоду.
Важливо, що отримання сільгоспвиробником статусу зон, місць  або ділянок виробництва, вільних від певного карантинного організму  відкриває шляхи експорту сільськогосподарської продукції на  ринки Європейського Союзу, Євразійського Економічного Союзу та країн Азії !
 
Більш детальну інформацію з цього приводу можна отримати за телефонами : (0432) 46-46-47, 46-46-71
 
Всі новини