СНІД– страшна біда

  ВІЛ та СНІД…  Сьогодні нам часто зустрічаються ці слова на плакатах, у газетах та журналах, їх чуємо по телевізору, радіо і  просто від дорослих. Але, на жаль, більшість із нас не усвідомлює, яку загрозу він несе людям. Найчастіше ми думаємо – « мене це не стосується», « зі мною цього не трапиться», та ніхто не знає, де чекає нас біда. СНІД – одна з найголовніших проблем, з якою людство зіткнулося у ХХ столітті і увійшло у ХХІ ст.. У всьому світі проводяться наукові роботи зі створення вакцини та ліків проти – інфекції, але на сьогодні СНІД не лікується. Єдиним методом боротьби із хворобою залишається попередження передачі вірусу.
  ВІЛ-інфекція та СНІД є проблемою не лише медичною, а й соціальною. Йдеться про необхідність підняття рівня життя населення, щоб люди не були змушені виходити на “трасу” в пошуках заробітку і не шукали порятунку в наркотиках. Профілактично-просвітницька робота серед дітей та молоді здійснюється центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді через групові  заходи.
  І один з таких групових заходів відбувся 02.12.2015 року за участі Томашпільського РЦСССДМ, громадської організації « Джерело життя» та Томашпільського районного сектору кримінально – виконавчої інспекції.
  Учасниками зустрічі були умовно засуджені особи до альтернативних видів покарань. Під час лекції їм розповіли про історію розвитку ВІЛ/СНІДу, шляхи ураження на хворобу, основні симптоми розвитку ВІЛ – інфекції. Продемонстровано фільм на тему « Що таке СНІД?». Після зустрічі всім учасникам заходу були роздані пам’ятки та буклети профілактичного змісту та засоби контрацепції.
  Щоб не потрапити в бездну. Не ставайте на дорогу смутку і пітьми. Не губіть свого життя і своєї душі. Замість сумнівного задоволення від пияцтва та наркотиків оберіть радість здорового та щасливого життя. Адже у світі так багато доброго та цікавого і кожному з нас випав цей великий подарунок – життя. Цінуйте його, не марнуйте його, проживайте кожен день із радістю, з посмішками, з теплом та любов’ю.
        Фахівець із соціальної роботи                             Полтавська Г.Ю.
 
 
 
 
Всі новини