Як змінити місце голосування? – роз’яснення в рамках правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО»

Шановні жителі району!

У зв’язку з призначенням позачергових виборів народних депутатів України 21 липня 2019 року нагадуємо вам про здійснення уточнення персональних даних виборців для перевірки себе та своїх рідних у загальнодержавному реєстрі виборців.

Для цього вам потрібно звернутись до відділу ведення Державного реєстру виборців апарату Томашпільської райдержадміністрації, який знаходиться на 1 поверсі адмінбудівлі РДА за адресою: смт.Томашпіль, пл.Тараса Шевченка, буд. 4, тел. (04348) 2-16-66. Крім того, кожен виборець може особисто перевірити інформацію про своє включення (невключення) до Державного реєстру виборців, звернувшись до програмного ресурсу "Особистий кабінет виборця" на офіційному веб-сайті https://www.drv.gov.ua.
 
Якщо ви громадянин України та перебуватимете 21 липня не за місцем реєстрації, для участі у голосуванні вам необхідно пройти процедуру тимчасової зміни місця голосування.
Для цього потрібно зробити наступне:
До 15 липня включно звернутись до відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем реєстрації або місцем фактичного перебування в день виборів.
- Пред'явити документ, який підтверджує громадянство України.
- Подати заяву про тимчасову зміну місця голосування.
 
Підставою реалізації виборцем свого права голосу на виборах є його включення до списку виборців на виборчій дільниці.
Виборець, включений до списку виборців на звичайній виборчій дільниці, має можливість отримати виборчий бюлетень за умови пред'явлення одного з таких документів: 
- паспорт громадянина України у вигляді паспортної книжечки або у вигляді ID-картки,
- військовий квиток (виключно для військовослужбовців строкової служби),
- тимчасове посвідчення громадянина України.
 
У разі, якщо виборцю змінено виборчу дільницю для голосування поза межами одномандатного виборчого округу, до якого він відноситься за своєю виборчою адресою, такому виборцю видається виборчий бюлетень для голосування лише у загальнодержавному виборчому окрузі.
 
Для отримання виборчого бюлетеня інші документи, крім зазначених вище (довідка про реєстрацію місця проживання; витяг з Єдиного державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання; посвідчення, що підтверджує тимчасову зміну місця голосування виборця), пред’являти не потрібно
Всі новини