Як отримати 25%-ву компенсацію вартості за придбану сільськогосподарську техніку українського виробництва

 
Урядова програма часткової компенсації вартості придбаної сільгосптехніки та обладнання українського виробництва
 
Обов’язкові умови для участі у програмі 2018 року:
  1. 25% компенсації надається за придбання в період із 01 січня 2018 року по 30 листопада 2018 року (включно) техніки та обладнання, що входять до затвердженого Переліку вітчизняної техніки та обладнання, вартість яких частково компенсується за рахунок коштів державного бюджету. Перелік включає 60 українських заводів-виробників та понад 2 000 одиниць техніки та обладнання.
  2. Одержувачами бюджетних коштів можуть бути юридичні особи та фізичні особи – підприємці, основною діяльністю яких є постачання сільськогосподарських товарів (за визначенням, наведеним у пункті 2.15 статті 2 Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України»), вироблених ними на власних або орендованих основних засобах, за умови, що питома вага вартості таких сільськогосподарських товарів становить не менше 75% вартості всіх товарів, поставлених такими юридичними та фізичними особами протягом попередніх 12 послідовних звітних податкових періодів сукупно.
  3. Одержувач бюджетних коштів не повинен бути банкрутом/не перебувати на стадії ліквідації/не мати відкритої справи про банкрутство/не мати простроченої заборгованості більше ніж за 6 місяців перед державним бюджетом, Пенсійним фондом України та фондами загальнообов’язкового державного соціального страхування.
 
Що потрібно зробити сільгоспвиробнику для отримання 25% компенсації
  1. Ознайомитися із затвердженим Переліком вітчизняної техніки та обладнання на офіційному сайті Мінагрополітики.
  2. Обрати необхідну техніку та обладнання або переконатись, що раніше куплена (з 01 січня 2018 р.) техніка та обладнання входить до затвердженого Переліку.
  3. Відкрити рахунок в державному банку.
  4. Подати до банку заявку за формою, затвердженою Наказом №228 Мінагрополітики від 18.04.2017 «Про затвердження форм для отримання часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва», а також такі документи:
    1. 1) копію платіжного доручення*;
    2. 2) копію акта приймання-передачі техніки та обладнання*;
    3. 3) копію свідоцтва про державну реєстрацію техніки та обладнання* (якщо техніка підлягає обов’язковій державній реєстрації);
    4. 4) витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, з інформацією про те, що підприємство не перебуває на стадії ліквідації, щодо нього не порушено справу про банкрутство, не визнано банкрутом;
    5. 5) довідку, підтверджену ДФС, про відсутність простроченої заборгованості більше ніж шість місяців перед державним бюджетом, фондами загальнообов'язкового державного соціального страхування;
    6. 6) згоду на розкриття державним банком Мінагрополітики інформації щодо сільгосптоваровиробника, яка становить банківську таємницю або містить персональні дані (за формою, встановленою державним банком).

Всі новини