Відбулась сесія районної ради

Сьогодні у залі засідань райдержадміністрації  о 10 годині відбулось засідання 35 позачергової  сесії Томашпільської районної ради 6 скликання, за участю  голови районної державної адміністрації, начальників окремих управлінь, відділів та інших структурних підрозділів райдержадміністрації, селищних та сільських голів, представників політичних партій та громадських організацій району, засобів масової інформації. Також до роботи сесії долучився  депутат Верховної Ради України Спориш І.Д.
На розгляд сесії було винесено 16 питань, які відповідно до Регламенту районної ради, були попередньо розглянуті на засіданнях постійних комісій та президії районної ради, зокрема:
- Про програму економічного і соціального розвитку Томашпільського району на 2015 рік;
- Про районний бюджет на 2015 рік.
- Про Єдину комплексну правоохоронну програму Томашпільського району на 2015-2019 роки.
- Про організацію харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів, навчально-виховних комплексів району.
- Про організацію безпечного, регулярного і безоплатного перевезення учнів загальноосвітніх навчальних закладів до місця навчання і додому.
- Про фінансування районного методичного кабінету відділу освіти райдержадміністрації у 2015 році.
- Про надання згоди на прийняття майна до спільної власності територіальних громад району. 
- Про дозвіл на тимчасове припинення оплати за орендовані приміщення та інші.
Основним питаннями порядку денного стали програма економічного і соціального розвитку Томашпільського району на 2015 рік та затвердження районного бюджету на 2015 рік.
До розгляду питання щодо затвердження районного бюджету долучився голова районної державної адміністрації Олександр Закорченний. У своєму виступі очільник району  закликав депутатів районної ради підтримати бюджет 2015 року, додавши, що цей документ враховує соціально захищені статті і всі ті витрати, які забезпечать повну життєдіяльність установ. Разом з цим коротко проаналізував стан виконання тих завдань, які перед нами стояли у минулому році, зазначивши, що за 2014 рік до району надійшло близько 12,5 млн. залучених інвестицій, які були спрямовані на соціальний розвиток району. Олександр Григорович наголосив на важливості проведеної роботи із встановлення дружніх відносин з міжнародними партнерами та, зокрема, зазначив що, в період з 21-22 січня 2015 року очікується приїзд делегації 14-ти районів Молдови до Томашпільського  району з метою організації транскордонного співробітництва України та Республіки Молдова. На завершення О.Закорченний закликав усіх присутніх бути одностайними,  спільно вирішувати усі проблемні питання, гідно приймати виклики сьогодення, адже «шлях долає той, хто йде».
Також до обговорення питань  долучився народний  депутат України Спориш І.Д., який знову подякував томашпільчанам за висловлену йому довіру, закликав усіх у такий нелегкий для країни час  бути єдиними, підтримувати одне одного та працювати на благо держави.
З усіх питань порядку денного були прийняті відповідні рішення.
По закінченню сесії Лариса Анатоліївна  подякувала усім присутнім за злагоджену і плідну роботу, вирішення і врегулювання поставлених на порядок денний питань.
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини