Ми разом відкриваємо світ щастя і світ спілкування – Президент про інклюзивну освіту

 
Під час відкриття реконструйованого закладу освіти «Солонянське навчально-виховне об’єднання «Солонянська середня загальноосвітня школа № 1 І-ІІІ ступенів – Центр позашкільної освіти» на Дніпропетровщині Президент Петро Порошенко підкреслив, що в цій «новій і сучасній школі з величезною повагою ставляться до дітей з особливими потребами».
«Нарешті, українці вивчили таке поняття, як інклюзивна освіта. Якщо раніше дітей з особливими потребами сором’язливо не помічали, не враховували особливості їх життя, і які вимушені були вчитися вдома та бути відрізаними від спілкування зі своїми однолітками, сьогодні ситуація абсолютно інша», - підкреслив Петро Порошенко.
 
«Ми разом для них відкрили світ щастя, світ спілкування. Вони живуть повноцінним життя. А для цього потрібно було дуже небагато – започаткувати систему ресурсних центрів інклюзивної освіти, включити це в Закон про освіту, зробити безбар’єрні школи, ліфти. І це змінило життя десятків і сотень тисяч»,- додав Президент.
 
27 грудня 2017 року дружиною Президента України Мариною Порошенко у приміщенні Солонянської середньої загальноосвітньої школи № 1 було відкрито перший в області Інклюзивно-ресурсний центр.
 
Заклад є дослідно-експериментальним майданчиком з апробації нового освітнього стандарту в рамках концепції «Нова українська школа». У школі здійснюється інклюзивна освіта для дітей з особливими освітніми потребами. Функціонує соціально-психологічна служба, постійно працює медична сестра.
 
Школа також задіяна у Всеукраїнських проектах «Розвиток соціальної згуртованості суб’єктів освітнього процесу», «Громадянська освіта та електронна демократія в навчальних закладах», Міжнародних проектів «Демократична школа», «Go Camps 2017» у рамках співпраці з громадською організацією Go Global, дослідно-експериментальній роботі «Розвиток громадянських компетентностей в Україні в умовах загальноосвітньої школи» та «Науково-методичні засади створення інноваційної моделі STEM-освіти», навчальній програмі Європейської Комісії «eTwinning Plus».
 
Учні закладу є переможцями та призерами Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових предметів, інтелектуальних та спортивних конкурсів, змагань.
Всі новини