Щороку 3 грудня разом із світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день людей з обмеженими можливостями

Щороку 3 грудня разом із світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день людей з обмеженими можливостями. На їхню долю випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя.
Усунення бар'єрів на шляху до самореалізації осіб з особливими потребами, гарантування доступу до гідної освіти і робочих місць на сьогодні є одним із пріоритетних напрямів соціальної політики України.
Наша держава взяла на себе і виконує конкретні зобов’язання щодо матеріального забезпечення людей з інвалідністю, створення для них гідних умов життя -надала ряд пільг, конституційно гарантувала рівні з іншими громадянами можливості для участі в основних сферах життя суспільства.
Міжнародний день людей з обмеженими можливостями – це добра нагода переосмислити і оцінити, що вже зроблено на підтримку людей з особливими потребами, і що ще треба зробити для покращення умов життя людям з інвалідністю, щоб ніхто з них не почувався забутими та полишеними наодинці зі своїми проблемами.
Наше завдання зробити все необхідне для гармонійної інтеграції осіб з інвалідністю в повноцінне суспільне життя.
Відзначення цього дня - це нагода пригадати усім, що допомога, рівні можливості, гідність, увага, людяність і турбота – це не порожні слова. Від них залежить рівень цивілізованості нашого суспільства.
Висловлюю щиру вдячність громадським організаціям, об’єднанням інвалідів, благодійникам і всім, хто за покликом серця присвятив себе служінню людям з особливими потребами.
Закликаю всіх небайдужих відкрити свої серця для добра, перейнятися проблемами людей з особливими потребами, створити для них умови, які дають змогу відчувати себе рівними серед рівних.
Хочу побажати людям з інвалідністю життєвої сили, енергії та оптимізму, міцного здоров’я та благополуччя, щастя та успіхів у всіх починаннях.
 
Голова районної державної адміністрації 
Олександр ЗАКОРЧЕННИЙ
 
Всі новини